De meervilt! kraam op de Textielmarkt in Rijswijk

Beurzen, markten, exposities en andere evenementen

Je vindt meervilt! regelmatig op beurzen, markten en andere evenementen. Meestal gespecialiseerde wol- en textielmarkten. Ook organiseren we zelf regelmatig exposities en andere evenementen.

Op markten en andere evenementen kunnen we door ruimtegebrek helaas niet ons gehele assortiment verkopen. Wil je dat we iets speciaal voor jou mee­nemen? Laat het ons tijdig weten!

Weversmarkt in Hoorn

Weversmarkt in Hoorn

Woensdag 19 juli, 10-17 uur
Locatie: Grote Noord en Kleine Noord

Voor veel textielliefhebbers het jaarlijkse hoogtepunt van de textielevenementen. Een uitgebreide, zeer afwisselende markt met veel wol, stoffen en andere materialen en een keur aan zelfgemaakte en ambachtelijke textielproducten. Hét evenement voor iedereen die van draadjes en vezels houdt, in het centrum van het mooie Zuiderzeestadje Hoorn.

Midwinterwol

Textielmarkt Biënnale Rijswijk

Zondag 10 september, 12:00-17:00 uur

Tweejaarlijks evenement van Museum Rijswijk. De expositie van de Textielbiënnale, met textielkunstenaars uit de hele wereld, loopt van 16 mei tot 24 september. Op zondag 10 september is er op het plein voor het museum (vanaf 12:00 uur) en in de Oude Kerk (vanaf 13:00 uur) aan de overzijde van de straat een gezellige, druk bezochte textielmarkt.

Op de textielmarkt presenteert een groot aantal kunstenaars, ontwerpers en handelaren hun producten. Dit kunnen basismaterialen zijn om zelf te vilten, breien, quilten en borduren of voltooide producten als kledingstukken, sjaals, hoeden, tassen en sieraden.

Museum Rijswijk, Herenstraat 67, 2282 BR Rijswijk.
Het museum is open vanaf 11:00 uur. Toegang 10,50 euro,
senioren 8,00 euro, Kinderen, vrienden en Museumkaart 3,00 euro.
De Textielmarkt op het voorplein is gratis toegankelijk.
Meer informatie: website Museum Rijswijk

Dag van de Wol

Dag van de Wol in Oijen

Zaterdag 16 september 10:30-17:00 uur

Jaarlijks evenement van de VSS, Vereniging van Speciale Schapenrassen. Je vindt op deze dag weer veel leveranciers van textiel, wol en andere schapenproducten, diverse workshops (vilten, weven, spinnen), keuringen en besprekingen van wolsoorten en vachten.
Lutterweg 13, 5394 LP Oijen.
Entree 3,50 euro, kinderen tot 5 jaar gratis.
Meer info: www.dagvandewol.nl

Midwinterwol

Midwinterwol in Winschoten

Vrijdag 8 + zaterdag 9 december

Weer een 2-daagse editie van hét wolfeest in Noord-Nederland. Een feest voor alle wol-, spin-, brei-, haak-, vilt- en weefliefhebbers uit Nederland, Duitsland en verder! Met ca. 80 standhouders uit verschillende landen.

Manege De Dollard, Oostereinde 26, Winschoten.
Entree 5,00 euro, tot 12 jaar gratis.

Meer info: www.midwinterwol.nl


Wijzigingen voorbehouden

Een hele dag Mini Workshops voor slechts 5 euro per stuk bij meervilt!

VKG Mini-Kerst-Workshops

Vrijdag 25 november • 11:00-16:00 uur
5 onderwerpen • slechts € 5,– per workshop
in de winkel bij meervilt!