De meervilt! kraam op de Textielmarkt in Rijswijk

Beurzen, markten, exposities en andere evenementen

Je vindt meervilt! regelmatig op beurzen, markten en andere evenementen. Meestal gespecialiseerde wol- en textielmarkten. Ook organiseren we zelf regelmatig exposities en andere evenementen.

ViltPassie - Internationale viltexpositie 2015

Expositie ViltPassie

Internationale viltexpositie

Meer dan 50 Duitse/Duitstalige kunstenaars delen in drie landen hun passie voor vilt. Deze expositie wordt mede door meervilt! georganiseerd in Duitsland, Nederland en Italië.

05/06-21/06 – Deutschland: PassionFilz
22/08-03/10 – Nederland: Viltpassie
06/11-19/12 – Italia: PassioneFeltro

Uitgebreide info op deze pagina.
Voor workshops kijk hier.


Weversmarkt in Hoorn

Woensdag 15 juli, 10-17 uur

Voor veel textielliefhebbers het jaarlijkse hoogtepunt van de textielevenementen. Een uitgebreide, zeer afwisselende markt met veel wol, stoffen en andere materialen en een keur aan zelfgemaakte en ambachtelijke textielproducten. Hét evenement voor iedereen die van draadjes en vezels houdt, in het centrum van het mooie Zuiderzeestadje Hoorn.
Meer info: www.weefnetwerk.nl


Dag van de Wol in Oijen

Zaterdag 12 september 10:30-17:00 uur

Jaarlijks evenement van de VSS, Vereniging van Speciale Schapenrassen. Je vindt op deze dag weer veel leveranciers van textiel, wol en andere schapenproducten, diverse workshops (vilten, weven, spinnen), keuringen en besprekingen van wolsoorten en vachten.

Lutterweg 13, 5394 LP Oijen.
Entree 2,50 euro, kinderen tot 5 jaar gratis
.

Meer info: www.dagvandewol.nl


Expositie Meisjeblijfje

12 t/m 28 november 2015 bij meervilt! in Haarlem

Expositie van Mieke Werners ter afsluiting van haar project Meisjeblijfje. Donderdag t/m zaterdag 11-16 uur. Toegang gratis. Feestelijke finissage op zaterdag 20 november om 14 uur.

Uitgebreide informatie vind je op deze pagina.


Midwinterwol in Winschoten

Vrijdag 11 + zaterdag 12 december

Weer een 2-daagse editie van hét wolfeest in Noord-Nederland. Een feest voor alle wol-, spin-, brei-, haak-, vilt- en weefliefhebbers uit Nederland, Duitsland en verder! Met ca. 80 standhouders uit verschillende landen.

Manege De Dollard, Oostereinde 26, Winschoten.
Entree 5,00 euro, tot 12 jaar gratis.

Meer info: www.midwinterwol.nl

Wolmarkten en -evenementen 2015

Door de grote drukte rond de expositie ViltPassie, die wij in drie landen helpen organiseren, kunnen we dit jaar op slechts een zeer beperkt aantal markten en evenementen aanwezig zijn. En er zijn er veel tegenwoordig! Op het grootste deel van de onderstaande evenementen zal je ons dus helaas niet tegenkomen. Met dank aan Janneke Plomp voor het samenstellen van deze lijst.

 

Op markten en andere evenementen kunnen we door ruimtegebrek helaas niet ons gehele assortiment verkopen. Wil je dat we iets speciaal voor jou mee­nemen? Laat het ons tijdig weten!

ViltPassie - Internationale viltexpositie 2015