Ongeverfde lontwol van verschillende schapenrassen

Lontwol natuurwit

Ongeverfde schapenwol in verschillende tinten natuurwit en crème. Voor naaldvilten, natvilten en om te spinnen. En natuurlijk zijn deze lichte soorten ook bij uitstek geschikt om zelf te verven.

Hoe lager het micron-getal, des te fijner de wol. De fijnheid loopt van een stevige 27 micron tot een extra fijne 19,5 micron of zelfs een superfijne 16 micron wol. De fijnere soorten zijn bij uitstek geschikt voor spinnen en voor het maken van van vilten kleding en nunovilten op bijvoorbeeld zijde. Een fijnheid van minder dan 25 micron is voor de meeste mensen geschikt voor kleding; dikkere wol kan kriebelen.

Natuurlijke variatie

Bij een natuurproduct als wol kunnen tussen verschillende partijen kleine verschillen optreden. Elke schering, elke kudde, elk schaap is weer anders. Let er op dat je voor een project dus voldoende wol in één keer bestelt. We kunnen niet garanderen dat je bij een volgende bestelling precies dezelfde wol krijgt.

We hebben ook verschillende soorten ongeverfde grijs/bruin-gekleurde lontwol.

Maak je keuze:Prijs: 3,90 euro

LoadingBijwerken......

001 Zuid-Amerikaanse merino extra fijn

Kleur wolwit. Fijnheid 19,5 micron.
Dit is de wol die fabrikant IDEEN gebruikt voor de gekleurde extra fijne merino in 40 kleuren. Bij uitstek geschikt voor fijn natviltwerk en spinnen. Voorheen kwam de IDEEN-wol uit Australië, maar nu uit Zuid-Amerika en hij is daardoor nu zeker mulesing-vrij.

Lontwol natuurkleur 401 Prijzen lontwol natuurkleur 001
3,90 euro
14,00 euro
39,50 euro

401 Nieuw-Zeelandse merino middelfijn

Kleur wolwit. Fijnheid 24 micron.
Zachte, volumineuze wol, bijna wit. Voelt door zijn luchtigheid wat zachter aan dan zijn fijnheid doet vermoeden. Goede all-round wol voor natvilten. Ook in combinatie met onze gekleurde middelfijne merinowol.

Let op: lontwol 401 heeft op dit moment in verpakkingen van een kilo en als bumps van 10 kilo een levertijd van minimaal een week. De iets donkerder/gelere 501 kan eventueel als vervanging dienen.

Lontwol natuurkleur 401 Prijzen lontwol natuurkleur 401
1,80 euro
7,50 euro
25,00 euro

420 Zuid-Duitse merino middelfijn

Kleur crème. Fijnheid 25 micron.
Deze europese merino heeft niet de fijnheid en zachtheid (en de prijs!) van zijn collega's van andere continenten. Deze wol is wat stugger en daardoor geschikt voor stevig viltwerk en ook voor superdik breien en haken.

Let op: lontwol 420 heeft op dit moment in verpakkingen van een kilo en als bumps van 10 kilo een levertijd van minimaal een week.

Lontwol natuurkleur 420 Prijzen lontwol natuurkleur 420
1,60 euro
6,00 euro
18,00 euro

501 Zuid-Amerikaanse merino middelfijn

Kleur wolwit. Fijnheid 27 micron.
Dit is de ongeverfde variant van onze gekleurde merino, die ook van Zuid-Amerikaanse herkomst is. De 501 is een voordelige, universele basiswol met prima vilteigenschappen.

Lontwol natuurkleur 501 Prijzen lontwol natuurkleur 501
1,70 
7,00 
24,00 

601 Australische merino super fijn

Kleur wolwit. Fijnheid 16 micron.
Je wist niet dat wol zó zacht kon zijn… de fijnste wol in ons assortiment. Zeer zacht en soepel. Een prachtige wol voor het allerfijnste viltwerk. Natuurlijk ook heel geschikt voor het spinnen van fijne, zachte garens. Een zeer bijzondere, maar daardoor ook kostbare kwaliteit.

Lontwol natuurkleur 401 Prijzen lontwol natuurkleur 601
4,40 euro
18,00 euro
60,00 euro

Door verschillen in beeldschermen zijn de afgebeelde kleuren slechts een indicatie van de werkelijke kleur. Wol is bovendien een natuurproduct dat onderhevig is aan natuurlijke variaties die van invloed kunnen zijn op de uiteindelijke kleur na een verfbad.

Viltkontaktgroep Feestbeesten Etalage-Expo bij meervilt!