Design naaldvilt 2 mm in 40 kleuren

Wij hebben een nieuwe webshop. Betere levertijden, artikelprijzen en verzendkosten. Klik hier om te bestellen: www.meaningfulcrafts.com.

Productinformatie Design naaldvilt

Design naaldvilt is een stevig vilt in prachtige effen en gemêleerde kleuren. Het is verkrijgbaar in 2 en 3 mm dikte.

Design naaldvilt 2 mm bestellen

Design naaldvilt 3 mm bestellen

Design naaldvilt wordt vervaardigd door het intensief vernaalden van 90% Nieuw-Zeelandse wol en 10% polyester­vezel. Het kan net als ander vilt verwerkt worden en het is boven­dien thermo­vormbaar.

Design vilt is vervaar­digd van grovere wol dan het bekende, geperste 100% wolvilt, het is opener van structuur en het voelt ruwer aan. Het werd speciaal ontwik­keld voor stofferings- en interieurt­oepassingen. Dit vilt is zeer geschikt voor o.a. prik­borden, meubels, akoestische panelen en wand­bekleding, maar ook bijvoorbeeld voor telefoon­­hoesjes en tassen.

Korting voor grootverbruikers

Design naaldvilt is een exclusief product van meervilt! Professionele groot­verbruikers zoals stof­feerders, stand­bouwers en binnen­huis­architecten kunnen wij dit vilt met aan­trek­kelijke kortingen aan­bieden. Vraag een offerte.

Speciale kleuren en diktes

Design naaldvilt kan voor grotere projecten op bestelling aangemaakt worden in speciale kleurem en in grotere diktes. Vraag naar de mogelijk­heden.

Voor- en achterkant

Let er bij het verwerken van het Design naaldvilt op dat de voor- en achter­zijde een licht verschil­lend uiter­lijk kunnen hebben. De wol wordt namelijk ver­naald op een zeer dun poly­ester­vlies dat aan de achter­zijde soms een lichte glans veroor­zaakt. Bij de ene kleur valt dit vrijwel niet op, bij andere kleuren is het verschil duide­lijker aan­wezig.

Verlijmen

Voor het verlijmen van grotere opervlaktes Design naaldvilt is verspuitbare contactlijm zeer geschikt. Zie voor meer informatie over verlijmen onze pagina over het maken van prik­borden van vilt.

Thermovormen

Design naaldvilt 2 mm in 40 kleuren

Schaal van thermisch gevormde viltdelen (klik op de foto om te vergroten).

Door het Design naaldvilt om een mal te vormen en het in een oven of magne­tron te “bakken”, kan het zijn vorm behou­den. Deze bijzon­dere eigen­schap biedt verras­sende nieuwe design-mogelijk­heden. Lees de handleiding.

XXXXX