De meervilt! kraam op de Textielmarkt in Rijswijk

Beurzen, markten, exposities en andere evenementen

Je vindt meervilt! regelmatig op beurzen, markten en andere evenementen. Meestal gespecialiseerde wol- en textielmarkten. Ook organiseren we zelf regelmatig exposities en andere evenementen.


Expositie Kleuren onder de Loep van Anja Schrik bij meervilt!

11 mei t/m 13 juli 2018
Expositie “Kleuren onder de loep”

Foto-expositie over het fermenteren van plantaardige kleurstoffen door Anja Schrik

Tijdens haar experimenten met het fermenteren van verfplanten raakte Anja Schrik onder de indruk van de prachtige taferelen in de fermentatieflessen. De kleuren die vrijkomen, de gasbelletjes die opborrelen, de metamorfose van plant naar kleurstof. Deze processen heeft zij met fotograaf Martin de Vries vastgelegd in een prachtige serie foto’s en filmpjes die zij exposeren bij meervilt!

Geopend elke vrijdag van 11 mei t/m 13 juli, 11‑16 uur in de winkel van meervilt! Jansweg 29, 2011 KL Haarlem.

Opening 11 mei vanaf 11:00 uur met inleiding, demonstratie, en workshop. Zie voor reserveren en meer info de link hieronder.

Meer informatie Kleuren onder de loep


Weversmarkt in Hoorn

Weversmarkt in Hoorn

Woensdag 25 juli, 10-17 uur
Locatie: Grote Noord en Kleine Noord

Voor veel textielliefhebbers het jaarlijkse hoogtepunt van de textielevenementen. Een uitgebreide, zeer afwisselende markt met veel wol, stoffen en andere materialen en een keur aan zelfgemaakte en ambachtelijke textielproducten. Hét evenement voor iedereen die van draadjes en vezels houdt, in het centrum van het mooie Zuiderzeestadje Hoorn.

Wij zijn ook dit jaar weer aanwezig met een dubbele kraam. Deze keer nemen we onze nieuwe Europese merino lontwol in meer dan 50 kleuren mee. En natuurlijk nog een heleboel andere materialen. Veel speciale marktaanbiedingen!

Op markten en andere evenementen kunnen we door ruimtegebrek helaas niet ons gehele assortiment verkopen. Wil je dat we iets speciaal voor jou mee­nemen? Laat het ons tijdig weten!

Een hele dag Mini Workshops voor slechts 5 euro per stuk bij meervilt! Plus... The Battlefelt viltwedstrijd!