Expositie Kleuren onder de Loep van Anja Schrik bij meervilt!

Kleuren onder de loep

Expositie van 11 mei t/m 13 juli
geopend elke vrijdag 11:00-16:00 uur
in de winkel van meervilt!

Foto-expositie over het fermenteren van plantaardige kleurstoffen door Anja Schrik

“Planten zitten vol met natuurlijke kleurstoffen. Met die kleurstoffen verf ik graag. Ik maak er verf­baden van om textiel in te kleuren of verfextracten om mee te zeefdrukken of stempelen.

Het winnen van de kleurstoffen uit planten kan op verschillende manieren. Tijdens mijn experimenten met het fermenteren van verfplanten was ik helemaal onder de indruk van de prachtige taferelen in de fermentatieflessen. De kleuren die vrijkomen, de gasbelletjes die opborrelen, de metamorfose van plant naar kleurstof. Eenmaal gewonnen kleurstoffen zijn ook prachtig te manipuleren. Alleen al door verhitten of het toevoegen van citroensap bijvoorbeeld.

Deze processen heb ik met fotograaf Martin de Vries vastgelegd in een serie foto’s en filmpjes. Foto’s die enorm uitvergroot de wereld van natuurlijke kleuren laten zien, filmpjes waarin schoonheid en scheikunde samen komen: kleuren onder de loep. Er staat bij meervilt! tijdens de expositie ook een installatie met fermenterende planten. Dit tafereel kun je dus in het echt aanschouwen.”

Anja Schrik

Lezing en demonstratie

Op vrijdag 29 juni houdt Anja Schrik een korte lezing over kleuren en het fermenteren van plantaardige kleurstoffen en een demonstratie met gefermenteerde plant-extracten. In verband met het beperkte aantal plaatsen, verzoeken we je vooraf te reserveren middels het formulier hieronder. Zonder reservering kunnen we niet garanderen dat je de lezing en demonstratie kunt meemaken. De toegang is gratis.

Reserveer een plaats voor mij bij de lezing en demonstratie op 29 juni om 11:30 uur (toegang gratis).

Naam

E-Mail

Opmerkingen

Door het het verzenden van dit formuliertje ga je ermee accoord dat we je gegevens kunnen opnemen in ons klantenbestand en verwerken zoals beschreven in onze privacyverklaring.

Kleuren onder de loep biedt een bijzondere kijk op het onstaan van natuurlijke kleurstoffen.

Expositie Kleuren onder de Loep van Anja Schrik bij meervilt!

Een hele dag Mini Workshops voor slechts 5 euro per stuk bij meervilt! Plus... The Battlefelt viltwedstrijd!