m-pizzakoerier-op-fietsm-wollige-pizza-met-rode-uienm-wollige-pizza-met-salamim-gewassen-pizza

pizza’s wassen

Het merendeel van de in Nederland geconsumeerde pizza wordt waarschijnlijk niet vers gebakken maar opgewarmd, bovenstaande pizza’s daarentegen zijn gewassen. Niet geschikt voor consumptie dus deze pizza’s maar de zeep gebruikt voor het vilten moet er wel uitgespoeld worden. De pizzabodem van wit naaldvlies is belegd met rode uien, tomaten, kaas, kruiden, salami met vetjes, ananas! zelfs bloemen en stukjes smurfen (blauw) allemaal van gekleurde Merinowol. Op uitnodiging van het Kinderatelier van NSO Kikkersprong was ik tijdens de schoolvakantie gastjuf vilten. De kinderen waren al een aantal dagen bezig met het pizzathema en hadden pizza’s getekend, geschilderd en gekleid en bij een heuse pizzeria eetbare pizza’s gebakken. Maar hoe leuk is om je eigen pizza te vilten? Je eigen pizza ontwerpen, woest schuimend vilten, uitspoelen en dan drogen in de zon terwijl de pizza fietskoerier ongeduldig rondjes rijdt? Heel leuk.


loutje met roze tassie

Loutje in Pink, vanwege Roze zaterdag is het standbeeld van Laurens Janszoon Coster op de Grote Markt in Haarlem sinds gisteravond gehuld in een gebreide roze poncho en aan zijn hand bungelt een fel roze tasje van vilt. Lekker warm ingepakt worden door fijne brandweermannen wie droomt daar nou niet van? Het tasje was een micro-sponsoractie van meervilt! en is tot stand gekomen door de onvermoeibare en belangeloze inzet van Marie Louise Hebly van het Workshop Centrum Haarlem die op het laatste moment van een Nepalese viltlap nog even een mooi vilten tasje in elkaar genaaid heeft voor aan de hand van Loutje. Ik hoop dat Laurens ondertussen iets zwaars in z’n tassie heeft gestopt want het is daarboven behoorlijk winderig. Je tassie zal maar wegwaaien!

Roze breien

roze breien

Aanstaande zaterdag kan je voor de laatste maal in het Workshop Centrum Haarlem lekker wild breien voor de Roze Zaterdag in Haarlem op 7 juli. Haken mag overigens ook als het maar roze is. Vanaf 9 juni worden er een week lang wereldwijd zogenaamde KIP dagen (Knit In Public) georganiseerd en wordt er op de meest uiteenlopende plekken in het openbaar gebreid. Ben je zaterdag niet in Haarlem maar bijvoorbeeld in Parijs dan kun je hier terecht of stel je bent als echte Queen in Londen dan kun je je hier melden met wat wol en pennen. Moet je werken aanstaande zaterdag of ben je allergisch voor roze dan kun je zondag 10 juni in het Vondelpark in Amsterdam terecht bij de Picknit aldaar. Of in Den Haag in het park van Clingendael. Kortom kun je nog breien? brei dan mee!

m-bezet-dekenm-warme-deken

koninginnedeken

Lekker foute deken speciaal voor Koninginnedag. Een ideetje van mijn broer, die ook zorgde voor de typografie, de styling, de “Royale” props en de modelling. Voor al diegenen die hun plekje op de vrijmarkt willen markeren, of hun stekkie misschien zelfs de hele koude ‘koninginnenach’ lang moeten bewaken. De grote roze letters zijn geknipt uit fijn Merino naaldvlies en nat vastgevilt op een oude deken van de Schalm (kringloopwinkel) met behulp van de GrooVi. Ook na 30 april goed te gebruiken ter leniging van alle soorten territoriumdrift.