Wij hebben een nieuwe webshop. Betere levertijden, artikelprijzen en verzendkosten. Klik hier om te bestellen: www.meaningfulcrafts.com.

Beste relaties van meervilt!

Per 25 maart 2019 heeft de De Witte Engel de activiteiten van meervilt! overgenomen. Hieronder lees je meer over de achtergronden van deze stap.

De Witte Engel neemt meervilt! over: het tekenen van de overname-overeenkomst

Op 7 december 2018 werd de overname-overeenkomst getekend tussen de wol. Van links naar rechts: Maria van der Veen, Meilon van Abs, Luc Last en Katri Sten.

2019 wordt een jaar van verandering bij meervilt!

Begin 2018 werd duidelijk dat we met de verhuurder van ons bedrijfspand in Haarlem niet tot overeenstemming konden komen over verlenging van de huurovereenkomst. Deze zou op 1 april 2019 met vijf jaar verlengd moeten worden. We wilden ons niet voor zo’n lange periode vastleggen op een te hoge huur voor een te groot en onhandig ingericht pand op een locatie die steeds moeilijker bereikbaar wordt voor het vrachtvervoer dat wij dagelijks nodig hebben.

Opvolging

Tegelijkertijd speelde dat we bij verschillende collega’s en leveranciers in binnen- en buitenland zagen dat het vinden van opvolgers die het bedrijf willen voortzetten, pas na lange tijd of zelfs helemaal niet lukte. Omdat inmiddels ook ónze leeftijd een beetje gaat tellen, besloten we om vroegtijdig te gaan zoeken naar mogelijkheden om het voortbestaan van ons bedrijf voor onze klanten, workshop-docenten en leveranciers óók op de lange termijn zeker te stellen.

Overname

Er kwamen verschillende mogelijkheden op ons pad. Al vrij snel diende zich een verrassende en zeer passende mogelijkdheid aan: de nieuwe, jonge eigenaren van één van onze leveranciers, De Witte Engel, bleken geïnteresseerd in een overname van meervilt!

De Witte Engel

De Witte Engel is een bekende naam in de hobby-en textiel­wereld. Het bedrijf is een gespecialiseerde groothandel in vilt, stoffen, wol en andere textielproducten. Vanouds vooral voor het maken van poppen, maar tegenwoordig ook voor andere toepassingen. Deze producten verkopen ze aan winkeliers in Nederland en andere landen, ook buiten Europa. Ze zijn gevestigd op het schapeneiland Texel en hebben daar ook een eigen winkel.

Verjongen, vernieuwen, verbreden

Meilon van Abs en zijn vriendin Katri Sten hebben De Witte Engel onlangs overgenomen van de ouders van Meilon, Jeannet en Edzard van Abs, de oprichters van het bedrijf. Zij zetten het familiebedrijf voort en zullen, met behoud van al het goede, De Witte Engel de komende jaren verjongen, vernieuwen en verbreden. Naast de groothandel zullen zij zich met een verantwoord aanbod voor verschillende “crafts” nadrukkelijk gaan richten op de particuliere hobbyist, kunstenaars, onderwijs en kleine ambachtelijke bedrijven. Velen hiervan zijn nu al klant bij meervilt! Met onze grote bekendheid in de wol- en viltwereld en de ervaring met onze webwinkel vormen we dus een uitstekende aanvulling op De Witte Engel.

De Witte Engel neemt meervilt! over: in de wol(ken) met de overname-overeenkomst

Katri en Meilon, Maria en Luc, helemaal in de wol(ken) met de overname.

We zijn verhuisd

De Witte Engel beschikt over een ruim bedrijfspand, waar meervilt! makkelijk bij past. Eind februari 2019 hebben we het meervilt! huisvestingsprobleem daarom opgelost met een verhuizing naar Texel. Vanaf 4 maart werken we vanuit Den Burg.

We verjongen

Meilon en Katri zijn een hele generatie jonger dan wij. Alleen al daardoor denken we dat zij beter in staat zullen zijn om jongere textielliefhebber te bereiken en te inspireren. En dat is voor de toekomst van het vak uiteindelijk onmisbaar. Wij missen bijvoorbeeld interesse in moderne social media. We weten Facebook, Twitter- en Instagram-volgers maar nauwelijks te boeien. Dat gaat dus zeker veranderen. Maar maak je niet ongerust: Meilon is opgegroeid in het bedrijf van zijn ouders en weet ook tradities op waarde te schatten.

We vernieuwen

Veel blijft bij het oude. De naam meervilt! blijft bestaan. De webwinkel zal je gewoon via www.meervilt.nl kunnen blijven bezoeken. Deze webwinkel zal komend jaar wel (eindelijk!) vernieuwd worden en zal dan deel uitmaken van de nieuwe website die op dit moment wordt gebouwd door De Witte Engel. Dan zal er een nu vaak gemiste zoek­functie komen, je  zal de website goed op je telefoon of tablet kunnen bekijken, je zal een account aan kunnen maken (maar niet verplicht), en groothandels­klanten zullen kunnen inloggen en aangepaste prijzen zien.
Je zal meervilt als vanouds tegen­komen op wol- en textiel­markten, maar daarnaast ook op beurzen zoals de H+H in Keulen. Verschillende van onze workshop-docenten zullen hun vilt­kennis blijven delen in een nieuwe opzet.

We verbreden

De Witte Engel levert aan klanten in meer dan 25 landen en gebruik makend van deze internationale ervaring zal meervilt! zich ook meer op het buitenland richten. De nieuwe website zal daarom ook meertalig worden. Natuurlijk zal het aanbod van meervilt! uitgebreid worden met producten van De Witte Engel. En het omgekeerde zal ook voorkomen. Sommige producten, zoals het wolvilt en de Big Wool benodigdheden voor XXL breien, zullen een eigen afdeling krijgen op de website. Je zal dan met je virtuele winkel­wagentje direct kunnen doorkarren naar deze en andere, nieuwe afdelingen. Dat betekent dus: veel meer verschillende producten onder één dak. Zo gaan we deel uitmaken van een breed creatief platform!

Je ziet: met de overname door De Witte Engel en een jonge generatie textielenthousiasten die het voortouw neemt, is er een nieuw en veelbelovend tijdperk aangebroken voor meervilt! Wijzelf hebben inmiddels met een gerust hart afscheid genomen van het bedrijf dat we in bijna tien jaar hebben opgebouwd. Want met de overname door De Witte Engel hebben we waardige en vooral aardige opvolgers gevonden. We weten zeker dat onze klanten, workhop-docenten, leveranciers, collega’s, en alle wol- en vilt­enthousiasten die we in die jaren hebben leren kennen, het nieuwe meervilt! net zo, of zelfs meer, zullen waarderen.

Maria van der Veen & Luc Last

Voormalig eigenaren van meervilt!

Vragen en antwoorden

Een overname roept veel vragen op. We proberen de meest voorkomende hieronder zo goed mogelijk te beantwoorden. Heb je andere vragen? Bel of mail ons gerust.


Wanneer gaat meervilt! naar Texel?

In de week van 25 februari t/m 3 maart zijn we verhuisd naar Texel. In deze week verzenden we geen bestellingen. Vanaf maandag 4 maart werken we vanuit Texel verder. Meer informatie vind je op deze pagina.


Op welk moment was de overname een feit?

De overdracht was officieel op 25 maart 2019.


Wat zijn de nieuwe adresgegevens?

meervilt!
Wezenland 1
1791 AZ Den Burg (Texel)
E-mail: winkel@meervilt.nl (ongewijzigd)
Website: www.meervilt.nl (ongewijzigd)
Telefoon: 0222 31 36 44

Dit adres geldt vanaf 4 maart 2019.


Wat gaan jullie doen na de overname?

Dat weten we nog niet. Echt niet! Pas na de overdracht en verhuizing gaan we daar aan denken. Sommige medewerkers hebben al een andere baan, anderen zoeken nog iets nieuws. Maar je hoeft je over niemand van ons ongerust te maken ;-)


Ik wil graag persoonlijk kennismaken/afscheid nemen.

Meilon, Katri, Maria en Luc zullen gezamenlijk aanwezig zijn op de stand van De Witte Engel & meervilt! op de H+H vakbeurs in Keulen van 29–31 maart 2019.

Er zullen zich beslist nog andere gelegenheden voordoen, maar die zijn nog niet gepland.


Ik ben leverancier van meervilt!
Wat betekent de overname voor mij?

Vanaf 25 maart 2019 betalen we jouw facturen vanaf een andere bankrekening. Ben je gevestigd in een EU-land buiten Nederland? Dan zal je een ander BTW-nummer op je facturen moeten vermelden. Zie voor de juiste nummers deze pagina.


Blijven alle meervilt! producten leverbaar?

Er zullen enkele veranderingen optreden, maar vrijwel alle producten blijven gewoon in het assortiment. De uitzonderingen zijn bijvoorbeeld viltballetjes, Nepalese viltlappen en 100% wolvilt. Deze producten worden vervangen door producten van De Witte Engel om doublures in het assortiment te voorkomen.


Zal meervilt! viltworkshops blijven organiseren?

Jazeker! De plannen daarvoor zijn nog in onwikkeling. Maar je kunt er van op aan dat er een interessant workshop-programma komt.


Blijft er een mogelijkheid om jullie materialen in het echt te zien en te voelen?

De winkel in Haarlem is gesloten. Maar vanaf eind april/begin mei zal je ons assortiment kunnen vinden in de winkel van De Witte Engel in Den Burg. Zie ook deze pagina.

Daarnaast zal je ons regelmatig op markten en andere evenementen blijven tegenkomen. Zie daarvoor deze pagina.


Blijven de levertijden van de meervilt! webwinkel gelijk?

Je zou kunnen denken dat die langer zijn omdat we nu op een eiland zijn gevestigd. Maar voor PostNL maakt dat niet uit. We blijven dus net zo snel leveren als je gewend bent.


Hoe kunnen we de nieuwe eigenaren van meervilt! bereiken?

Meilon van Abs en Katri Sten kan je per mail bereiken via meilon@witteengel.nl of katri@witteengel.nl of telefonisch op 0222 31 36 44.


Heeft meervilt! nieuwe medewerkers nodig?

Als het je leuk lijkt om op Texel in een (web)winkel te werken, maak dan een afspraak met Meilon van Abs of Katri Sten.


Ik heb nog een meervilt! kadobon/tegoedbon!

Dat is fijn voor je! Je kunt die bon gewoon blijven inwisselen voor mooie viltspullen. Er staat op de bon een geldigheids­datum, maar die is alleen bedoeld om je aan te sporen om de bon snel te gebruiken. De geldigheid is onbeperkt.


Ik heb een kortingsregeling bij meervilt!
Kan ik daar gebruik van blijven maken?

We gaan straks gebruik maken van het administratieve systeem van De Witte Engel. We weten nog niet precies of we de bestaande regelingen daarmee kunnen voortzetten. Lukt dat niet, dan komt er beslist een alternatieve regeling. We houden je hiervan op de hoogte.


Wat gebeurt er met het bedrijfspand in Haarlem?

Dat is inmiddels, met een hogere huur, verhuurd. We hebben horen verluiden dat er een psychologenpraktijk wordt gevestigd (ook wollig ;-)


Eerste publicatie van de pagina: 12-12-2018.
Bijgewerkt: 06-01-2019 / 22-01-2019 / 05-02-2019 /
18-02-2019 / 03-03-2019 / 26-03-2019

XXXXX