Briefpost?

Onze standaard verzendkosten zijn 4,95 euro. Dit tarief geldt voor een klein envelopje, maar ook voor een groot pakket.

Hoe meer je bestelt, hoe goedkoper het in verhouding dus is. Dit valt voor een kleine bestelling dus wel ongunstig uit, maar voor her overgrote deel van de bestellingen is deze regeling juist zeer gunstig.

Duurder dan je denkt

Voor een kleine bestelling liggen de kale portokosten wel lager dan 4,95 euro, maar niet zoveel als je misschien denkt. Wij zijn als bedrijf verplicht om over de portokosten nog 21% BTW te berekenen. Dat komt dus boven op de prijs van de postzegels. Een rare regel natuurlijk, maar zo zit ons belastingsysteem in elkaar. De verpakkingskosten en de behandelingskosten tellen bovendien ook mee: een geschikte verzendenvelop, een geprinte factuur of pakbon, een adresetiket en de administratie kosten allemaal geld. Dat kan juist bij kleine bestellingen niet allemaal betaald worden uit de marge op de producten. We noemen de kosten van de verzending mede hierom ook geen portokosten, maar verzendkosten.

Risico

Kleine en niet kostbare dingen sturen we, vanwege de lagere portokosten wel per briefpost, maar dan rekenen we toch ons standaardtarief. Het betekent extra werk en het risico dat er iets mis gaat met briefpost blijkt in praktijk helaas ook nog eens erg groot. Daar moeten we bij het bepalen van de kosten ook rekening mee houden. Het komt namelijk regelmatig voor dat een bestelling nogmaals verstuurd moet worden omdat PostNL een zending is kwijtgemaakt, beschadigd heeft of veel te laat bezorgt. En zoals gebruikelijk, en vermeld in onze leveringsvoorwaarden, ligt dit risico bij ons en niet bij de klant.

Helaas!

Kortom, we begrijpen heel goed dat je 4,95 euro verzendkosten voor een kleine bestelling hoog vindt, maar we hopen dat we het hiermee een beetje in perspectief hebben gezet.

XXXXX