Annette Quentin-Stoll: Filz Experiment

Filz Experiment

het tweede boek van Annette Quentin-Stoll is een creatieve masterclass op papier. Het biedt niet alleen veel moois om naar te kijken, maar ook praktische werkbeschrijvingen en tips.

Filzspiel/The felted play, Het eerste boek van Annette Quentin-Stoll, is een “gallery boek”, een inspirerende uitgave met foto’s van haar werk, het resultaat van 10 jaar lang experimenteren met vilt. Dit tweede boek, Filz Experiment, laat niet alleen het eindresultaat zien, maar vooral ook de stappen die ze zet om tot dat resultaat te komen.

Materialen en technieken

Annette Quentin-Stoll maakt haar eigen voorvilt, in de vorm van lappen, maar ook als holle vormen. Deze vormt ze middels verschillende technieken tot drie­dimensionale, elastische structuren. Kleuren en vormen zijn veelal geïnspireerd op de natuur. Zo maakt ze slangen­huid, koraal of schubben van vilt. Ze gebruikt verschillende vouw- en plisseertechnieken, shibori en tie and dye, maar dan zonder te verven.

Stap voor stap

Echtgenoot/fotograaf Robert Quentin heeft tijdens het werken de gebruikte technieken stap voor stap vastgelegd en toont tussenvormen en eindresultaten in speelse en kleurige foto’s. Kortom, een aanrader voor wie dieper op verschil­len­de vilttechnieken wil ingaan onder leiding van één van de meest creatieve viltsters van dit moment.

Gebonden, Duitstalig, 192 bladzijden 16 x 16 cm, ISBN 9783875127553.

Prijs: 22,00 euro

LoadingBijwerken......
Annette Quentin-Stoll: Filz Experiment Annette Quentin-Stoll: Filz Experiment Annette Quentin-Stoll: Filz Experiment Annette Quentin-Stoll: Filz Experiment Annette Quentin-Stoll: Filz Experiment Annette Quentin-Stoll: Filz Experiment

Door verschillen in beeldschermen zijn de afgebeelde kleuren slechts een indicatie van de werkelijke kleur. Wol is bovendien een natuurproduct dat onderhevig is aan natuurlijke variaties die van invloed kunnen zijn op de uiteindelijke kleur na een verfbad.

XXXXX