Wol in Nederland

Wol in Nederland

Nederland is een echt schapenland waar veel wol in de wei “loopt”. Deze gids geeft een overzicht van de rassen die in ons land worden gehouden. En van de kenmerken en mogelijkheden van hun wol.

Wat is dat voor schaap... een Heidschnucke misschien? Of een Kempisch Heideschaap? Met dit boekje kom je er achter. Het behandelt de raskenmerken en geschiedenis van het schaap en vertelt ook of de wol geschikt is om te vilten of te spinnen. Ook andere woldragende dieren komen aan de orde: alpaca, angorageit, angora/satijnkonijn en kameel.

Veel achtergrondinformatie

Buiten het overzicht van de verschillende schapenrassen biedt deze uitgave een schat aan algemene wolweetjes: ontwikkeling en betekenis van het schaap door de eeuwen heen, economische aspecten, eigenschappen van wol en haar, vachttypen, tips voor schapenhouders, het scheren, wolkriebels en wolallergie, wassen, vilten en spinnen, verven en meer.

Wol in Nederland is een uitgave van VSS, Vereniging van Speciale Schapenrassen en wools.nu, platform voor schapenhouders, wolverwerkers en wolgebruikers. De artikelen zijn van de hand van erkende specialisten: Betty Stikkers (wolinfo, rasbeschrijvingen), Cecile Sarneel (spinnen), Lyda Rump (vilten) Harm Harms (verven), Diderica Westerveld (angora).

118 pagina's, 15 x 21 cm, ringband, kleurendruk.

Prijs: 19,50 euro

LoadingBijwerken......
Naast uitgebreide informatie over woleigenschappen en verwerking bevat het boek foto's met beschrijving van de in Nederland voorkomende schapenrassen en foto's met beschrijving van de onbewerkte wol, gevilte wol en gesponnen wol daarvan.
Wol in Nederland Wol in Nederland

Door verschillen in beeldschermen zijn de afgebeelde kleuren slechts een indicatie van de werkelijke kleur. Wol is bovendien een natuurproduct dat onderhevig is aan natuurlijke variaties die van invloed kunnen zijn op de uiteindelijke kleur na een verfbad.

XXXXX