Tijdschrift filzfun

Tijdschrift: filzfun

Inspirerend en veelzijdig internationaal gericht vakblad met artikelen voor creatieve viltliefhebbers.

Onder de titel verFilzt Und zugeNäht (FUN) verwierf dit mooie Duitstalige tijdschrift grote bekendheid onder vilters. De laatste jaren verschijnt het blad onder de kortere naam filzfun.

Blijf op de hoogte

Het blad houdt je elk kwartaal op de hoogte van wat er in de internationale wereld van het vilten gebeurt. Het brengt nieuws over tentoonstellingen, cursussen en evenmenten, maar vooral artikelen over minder tijdgebonden onderwerpen zoals portretten van bekende en minder bekende vilt­kunstenaars, technieken en materialen en toepassingen van vilten.

De uitvoering van het blad is zeer verzorgd, met mooie fotografie. Verschijnt 4 x per jaar. Het is Duitstalig, maar een Engelse vertaling wordt als bijlage meegeleverd! Losse nummers zijn verkrijgbaar bij meervilt! De prijs van losse nummers is € 8,70. Voor een abonnement kan je terecht bij de Duitse uitgever: meer informatie.


Prijs: 8,70 euro

LoadingBijwerken......

Nog verkrijgbaar…

Tijdschrift filzfun 58

Nummer 59 - zomer 2018.
Helaas uitverkocht!
Dierensculpturen van Maria Friese, Tassen van Judit Pócs, 10 Jaar “Fit in Filz”, sociaal viltproject in Argentinië, projecten: vogeltje naaldvilten en frisbee natvilten, Viltexposities en evenementen, portretten van Gabriele Wehrmeyer, Mari Nagy, Kiyoshi Mino, Gabi Bauer en nog veel meer…

Tijdschrift filzfun 57

Nummer 57 - winter 2017/18.
Helaas uitverkocht!
Schaakbordpatroon vilten met Annette Quentin-Stoll (uit haar nieuwe boek FilzOrnament), glad vilt maken door "afbranden", vilten paardendekens uit Iran, portretten van Nicole Maushake, Kris Meraki, Merja Markula, Gabriele Bernards en nog veel meer…

Tijdschrift filzfun 52

Nummer 52 - najaar 2016.
Heartfelt Dogs, Magret Riedl: de ziel van de wol, Ricarda Aßmann’s opper­vlakte­structuren, wol verven, vilten met vluchtelingen, viltreizen naar de Balkan en Mongolië, krinkel­effecten op wollen stoffen met Synth­apprêt, portetten van Heidi Drahota, Annette Kupfer, Katrin Kümmel, Anita Köstler en veel, veel meer.

Tijdschrift filzfun
Tijdschrift filzfun Tijdschrift filzfunTijdschrift filzfunTijdschrift filzfunTijdschrift filzfun
Bovenstaande afbeeldingen zijn van filzfun nummer 44.

Door verschillen in beeldschermen zijn de afgebeelde kleuren slechts een indicatie van de werkelijke kleur. Wol is bovendien een natuurproduct dat onderhevig is aan natuurlijke variaties die van invloed kunnen zijn op de uiteindelijke kleur na een verfbad.

Een hele dag Mini Workshops voor slechts 5 euro per stuk bij meervilt! Plus... The Battlefelt viltwedstrijd!