Sirri gewassen en gekaarde wol van de Faroer eilanden

Sirri Faroer breiwol
Opruiming

Prachtige ruige, maar zachte en soepele, ongeverfde wol in vijf kleuren. Een eerlijk natuurproduct voor bijzonder brei- of haakwerk of om mee te vilten.

Wij leveren een vijftal prachtige, ongeverfde natuurtinten Faroer breiwol, van crèmewit tot donkerbruin. Deze kleuren zijn verkrijgbaar als 2-draads gesponnen garen. Deze wol is niet behandeld met Superwash-chemicaliën tegen het krimpen. Je kunt hem dus na het breien eventueel nog vervilt voor extra stevigheid. Op deze manier worden op de Faroer eilanden traditionele truien gemaakt, die lekker winddicht zijn.

Garen Gewicht Lengte Naald Prijs
Van € 4,75
Nú € 3,50
Geldig zolang de voorraad strekt. Op=op!

Let op! De huidige voorraad wordt pas aan­gevuld na het scheer­seizoen op de Faroer-eilanden en het verwerken van de geschoren wol. Sommige kleuren kunnen daardoor voor langere tijd uitverkocht raken.

Maak je keuze. Soorten/kleuren die niet in voorraad zijn, kunnen helaas niet meer besteld worden.

Prijs: 3,50 euro

LoadingBijwerken......
Sirri Faroer breiwol voor stevig, ruig en zacht breiwerk
Foto: BBC Faroe Islands profile

Sirri

Sirri is één van een handvol wol­verwerkende bedrijfjes op Faroer, een onherberg­zame eilendengroep tussen Schotland en IJsland. Het woord Sirri staat in de taal van de Faroer eilanden voor de onzichtbare band tussen mens en schaap. De herders van de Faroer roepen met de kreet “Sirri, sirri!” hun schapen bij elkaar.

Sirri is dus een passende merknaam voor de producten van het familiebedrijf dat Árni and Karin Brattaberg in 2000 begonnen. Zij hebben zich tot doel gesteld om met de natuur­lijke grond­stoffen van de Faroer unieke en hoog­waardige producten te maken waarmee je een speciale band krijgt.

Exclusieve garens

Sirri produceert zelf prachtige gebreide kleding en acces­soires, ontworpen door inter­nationale ontwerpers. Ook verkopen zij hun mooie gesponnen garens voor wie er zelf mee aan de slag wil. Zie voor meer informatie de website van Sirri. Via een Nederlandse kennis van Árni and Karin kunnen wij een selectie van de super­mooie garens van Sirri inkopen.

Wol van de Faroer eilanden

Sirri garens zijn gesponnen van 100% bio­logische wol van de Faroer. Een ruige vacht beschermt de schapen tegen het onverbid­de­lijke klimaat van deze noorde­lijk gelegen eilanden. De onbewerkte wol voelt in eerste instantie ruw aan, maar na een was­beurt wordt zij opvallend zacht en soepel. Zeer geschikt voor voor heerlijk warme kleding met een natuurlijke uit­straling.

Ruig maar zacht

De wol van de Faroer heeft een prachtig gemeleerd uiter­lijk met wilde haren. Hij voelt ruig maar zacht aan en ruikt door het hoge lanoline­gehalte nog lekker naar schaap. De wol is niet chemisch behandeld en kan nog krimpen door wassen of vilten.

Breien en vervilten

Voor het breien van de Sirri garens wordt aan­geraden om dikkere pennen te gebruiken dan je normaal zou doen met garens van vergelijk­bare dikte. Zo ontstaat een wat opener breiwerk, dat toch warm en licht is. Het is ook mogelijk om het brei­werk achteraf te ver­vilten zodat het wind- en water­dichter wordt. Houd dan wel rekening met de krimp die optreedt door het vervilten.

Sirri Faroer breiwol voor stevig, ruig en zacht breiwerk
De Sirri garens kan je na het breien of haken nog vervilten. Zo maak je een stevig maar zacht brei- of haakwerk met de ruige uitstraling van het Faroer schaap.

Door verschillen in beeldschermen zijn de afgebeelde kleuren slechts een indicatie van de werkelijke kleur. Wol is bovendien een natuurproduct dat onderhevig is aan natuurlijke variaties die van invloed kunnen zijn op de uiteindelijke kleur na een verfbad.

XXXXX