Glasoogjes van 3 of 5 mm in verschillende kleuren

Normale glasoogjes en kraaloogjes, doorsnede 3 en 5 mm.

Oogjes en neusjes

Met deze oogjes en neusjes van echt glas geef je mensen en dieren van vilt een levensechte “look”. Verkrijgbaar in verschillende soorten.

Normale glasoogjes hebben een transparante, kleurloze of gekleurde iris met een zwarte pupil. Ze hebben een door­snede van ca. 3 mm of ca. 5 mm.

Kraaloogjes zijn helemaal zwart en zijn bijvoorbeeld geschikt voor het maken van muizen en vogeltjes. Ook deze hebben een door­snede van ca. 3 mm of ca. 5 mm.

Kattenogen hebben geen ronde pupil, maar een karakteristieke spleetvormige. Ze zijn natuurlijk ook bruikbaar voor andere dierensoorten met dergelijke ogen, zoals geitjes. De kattenogen zijn kleurloos en hebben een doorsnede van ca. 6 mm.

De neusjes zijn vervaardigd van glanzend zwart glas en hebben een breedte van ca. 8 mm. Ze zijn voorzien van een stalen lusje om ze vast te zetten.

Handgemaakt

Alle oogjes zijn handgemaakt en vervaardigd van van echt glas. Ze zijn per paar aan de uiteinden van een ca. 5 cm lange staaldraad gesmolten. Je knipt de draad in het midden door en steekt de losse oogjes in je viltfiguurtje. Zonodig kan je de staaldraadjes inkorten als het figuurtje een heel klein hoofdje heeft. De neusjes hebben een lusje van staaldraad waaraan je ze met garen kan vastzetten.

De prijs van de ogen is per paar. Die van de neusjes per stuk.

Oogjes en neusjes
Per paar 1,90 euro
Per paar 1,90 euro
Per paar 2,60 euro
Per stuk 1,80 euro

Kies een soort en een kleur:


Prijs: 1,90 euro

LoadingBijwerken......
Onder: Kattenogen met spleetvormige pupil.
Kattenogen met spleetvormige pupil
Onder: voorbeelden van het gebruik van glasoogjes.

viltdieren met glasoogjes viltdieren met glasoogjes

Door verschillen in beeldschermen zijn de afgebeelde kleuren slechts een indicatie van de werkelijke kleur. Wol is bovendien een natuurproduct dat onderhevig is aan natuurlijke variaties die van invloed kunnen zijn op de uiteindelijke kleur na een verfbad.

XXXXX