Wij hebben een nieuwe webshop. Betere levertijden, artikelprijzen en verzendkosten. Klik hier om te bestellen: nieuwe siteClover rolmessen voor het snijden van vlies, wolvilt en textiel

Snijgereedschap

Wij hebben een nieuwe webshop. Betere levertijden, artikelprijzen en verzendkosten. Klik hier om te bestellen: nieuwe site

Rolmessen met een zeer scherp rond blad zijn ideaal voor het nauwkeurig snijden van wolvilt, naaldvlies en textiel, papier en dun karton. Een mezzaluna­mes is handig voor het snijden van scherpe hoeken.
Prijzen snijmateriaal
12,75 euro
14,00 euro
30,00 euro
8,00 euro
8,00 euro
11,25 euro
11,00 euro
6,50 euro

Maak je keuze:


Prijs: 12,75 euro

LoadingBijwerken......

Clover rolmessen

De bladen van de Clover rolmessen zijn uitschuifbaar en vergrendelen in de snijpositie en in de opbergpositie. Een veilige bediening is daardoor gewaarborgd. Wij leveren 3 typen.

Rolmes 18 mm

Het kleine rolmesje, met een bladdoorsnede van 18 mm, is ideaal voor het snijden van vrije vormen, bochten en het uitsnijden van figuren. Minder geschikt om rechte stukken langs een lineaal te snijden. De maximale snijdiepte is ca. 4 mm. Wolvilt van 3 mm kan je hiermee nog uit de hand snijden, maar niet langs een lineaal.

Rolmes 28 mm

Een universeel rolmesje, met een bladdoorsnede van 28 mm. Voor het snijden van grotere bochten en figuren en geschikt om rechte stukken te snijden langs een lineaal. Maximale snijdiepte inclusief lineaaldikte: ca. 7 mm.

Rolmes 60 mm

Het grote rolmes heeft een bladmaat van 60 mm en is geschikt het snijden van langere rechte stukken dik materiaal. Maximale snijdiepte inclusief lineaaldikte: ca. 16 mm.

Kenmerken van de Clover rolmessen

Scherp blad met lange levensduur.

In te richten voor links- of rechtshandig gebruik.

Lichtgewicht, maar degelijk uitgevoerd.

Uitschuifbaar en vergrendelbaar blad.

Goed in de hand liggend.

Vervangingsbladen los leverbaar en eenvoudig te vervangen.

Voorzien van duidelijke handleiding in Engels, Frans, Spaans en Duits.

Olfa mezzalunames

Een mezzalunamesje (halve maan) is handig voor het snijden van kleinere stukje en vooral voor scherpe hoeken. Anders dan bij een gewoon hobbymes met een recht blad, gebruik je een veel groter snijvlak, waardoor het mes langer scherp blijft. Door een wiegende beweging te maken kan je ook uit dikker materiaal mooie scherpe hoeken snijden.
Het Olfa mezzalunames TEC-1 heeft een blad met twee punten. Door het blad om te draaien kan je het dus twee keer zo lang gebruiken. In het gele handvat zitten bovendien twee reserve­bladen opgeborgen.

Snijmat

Gebruik bij het snijden een geschikte ondergrond, zoals een snijmat. Een te harde ondergrond maakt het mes snel bot. Zet het mes goed loodrecht op het materiaal en snijd met een rustige en krachtige beweging. Niet te hard drukken of voor- en achteruit bewegen bij het snijden, maar het materiaal in één keer doorsnijden.
Wij leveren een stevige witte snijmat met duidelijke groene maatverdeling (dus anders dan op de foto hieronder).

Clover rolmes 18 mm type 7503 Clover rolmes 60 mm type 7502 Het OLFA Tec-1 mezzaluna mes is ideaal voor het snijden van scherpe hoeken Door een goede snijmat blijft een mes langer scherp

Door verschillen in beeldschermen zijn de afgebeelde kleuren slechts een indicatie van de werkelijke kleur. Wol is bovendien een natuurproduct dat onderhevig is aan natuurlijke variaties die van invloed kunnen zijn op de uiteindelijke kleur na een verfbad.

XXXXX