Louët handgereedschappen voor kaarden

Louët handkaarden en kammen

Kaarden en kammen zijn voorbewerkingen, waarbij de haren of vezels in dezelfde richting komen te liggen. Hierdoor kun je het materiaal gemakkelijker vilten of spinnen. Bij het kammen komen de haren meer gestrekt te liggen dan bij het kaarden. Dit verschil bepaalt het karakter van een gesponnen draad: kamgaren of strijkgaren.

Handleiding handkaarden

Download de handleiding handkaarden

Louët handkaarden zijn gemaakt van een zeer lichte en sterke houtsoort, waarvan bijvoorbeeld ook pianotoetsen gemaakt worden. Het kaardbeslag dat Louët gebruikt is gemaakt van verzinkt staaldraad. De hoge kwaliteit garandeert een lange levensduur.

De handkaarden van 19 x 10 cm zijn per paar verkrijgbaar. Standaard met fijn beslag (46 tpi = punten per vierkante inch) of met zeer fijn beslag (110 tpi = punten per vierkante inch), voor zijde, alpacawol, superfijne merino en andere fijne materialen.

De kleine handkaarden van 10 x 10 cm hebben ook het zeer fijne beslag (110 punten per vierkante inch).

Het enkelvoudige kaardborsteltje ("flicker", 6 x 10 cm) is een speciaal gereedschap voor het "los kloppen" van vervilte toppen van de wol. Maar je kunt het ook als een gewoon klein kaard­borsteltje gebruiken. Het heeft een beslag van 72 tpi.

Handleiding handkaarden

Download de handleiding wolkammen

De wolkammen zijn 6,5 cm breed en in twee uitvoeringen per paar verkrijgbaar; standaard met een enkele en op bestelling ook met een dubbele rij pennen. De dubbele rij pennen is vooral geschikt voor zeer fijne wolsoorten. De wolkammen zijn gemaakt van gelakt essenhout.

Kies een model:


Prijs: 77,00 euro

LoadingBijwerken......
Prijzen Louët handkaarden en kammen
Per paar 77,00 euro
Per paar 77,00 euro
per paar 52,50 euro
Enkel 30,00 euro
Per paar 72,00 euro
Per paar 107,00 euro
Louët handkaarden (boven), kaardborsteltje (linksonder) en kammen (rechtsonder)
Louët handgereedschap voor kaarden: handkaarden in twee afmetingen (boven), kaardborsteltje (linksonder) en kammen (rechtsonder).

Door verschillen in beeldschermen zijn de afgebeelde kleuren slechts een indicatie van de werkelijke kleur. Wol is bovendien een natuurproduct dat onderhevig is aan natuurlijke variaties die van invloed kunnen zijn op de uiteindelijke kleur na een verfbad.

XXXXX