Louët Classic kaardmolen

Louët kaardmolens

De Nederlandse fabrikant Louët staat vooral bekend om zijn spinnewielen en weefgetouwen. Daarnaast maken ze ook benodigdheden voor ambachtelijk boekbinden en voor het kaarden van wol en andere vezels.

De producten van Louët worden wereldwijd gewaardeerd om hun uitstekende kwaliteit, doelmatigheid en hun originele, tijdloze ontwerp.

Louët biedt verschillende kaardmolens aan. Het zijn degelijke producten, gemaakt voor een lange levensduur. De kasten zijn vervaardigd van berken multiplex met een harde witte toplaag. De walsen van 10, 19 of 30 cm breedte zijn voorzien van 46 tpi (fijn) of 72 tpi (extra fijn) kaardbeslag.

Prijzen Louët kaardmolens inclusief accessoires.
355,00 euro
490,00 euro
585,00 euro
1350,00 euro
1490,00 euro

De modellen Junior 72tpi, Standaard 46tpi, Standaard 72tpi en XL 46tpi hebben we vaak in voorraad. De levertijd van kaardmolens die besteld moeten worden is afhankelijk van de voorraad en drukte bij Louët. Bel of mail ons als je vooraf een indicatie van de levertijd wilt hebben.

Maak je keuze:


Prijs: 355,00 euro

LoadingBijwerken......

De verschillende modellen

Kaardmolen Junior

Instapmodellen met een smalle wals van 10 cm breed, voorzien van fijn 46 tpi beslag of extra fijn 72 tpi beslag. Voor wie niet heel veel kaardwerk heeft, zal een Junior uitstekend voldoen. Een nieuwe Junior is vaak voordeliger dan een tweedehands molen van Marktplaats!

Kaardmolen Standaard

Deze modellen hebben een wals van 19 cm breed, voorzien van fijn 46 tpi beslag of extra fijn 72 tpi beslag. De 46 tpi uitvoering heette voorheen “Classic” en dit is volgens ons het meest breed inzetbare model. Hij is geschikt voor het kaarden van ruwe vachten en het kaarden en mengen van andere niet al te fijne vezels.

Kaardmolen XL

Extra brede kaardmolens met een wals van 30 cm, voorzien van extra fijn 72 tpi beslag. Voor de rest zijn zij gelijk aan de gewone smallere kaardmolens. Dit zijn grote molens voor wie extra brede batts wil maken. Let op: door de grotere breedte van de XL-molens kost het kaarden natuur­lijk wel wat meer kracht dan bij de smallere molens.

Kaardmolen Electric

Voor wie zeer veel kaardwerk heeft, is er een molen met elektrische aandrijving. Leverbaar als model Standaard met een breedte van 19 cm en 72tpi beslag. Of als model XL met een breedte van 30 cm en 46tpi of 72tpibeslag. Beide modellen zijn leverbaar met een motor van 115 of 230 Volt. Het toerental van de grote wals is circa 90 per minuut. De motor is thermisch beveiligd en de walsen zijn tijdens het draaien afgedekt door een transparante kunststof plaat, waardoor een veilig gebruik is verzekerd. Wij raden het gebruik van een gehoorbeschermer aan, want deze kaardmolens maken wel flink lawaai.

Zelf proberen?
Demomodellen van de kaard­molens staan klaar in onze winkel.

Reserve-onderdelen

Soms raak je een onderdeel van een kaardmolen kwijt, of slijt dit. Veel onderdelen kunnen daarom los geleverd worden. Schoonmaakborsteltjes, afhaalpennen en tafelklemmen hebben we meestal in voorraad. Op bestelling zijn tevens leverbaar: kaard­beslag, tand­wielen­sets, afhaallatjes voor de drums en snaren­sets voor elektrische kaardmolens.

Reserve-onderdelen voor kaardmolens


25,50 euro


22,00 euro16,20 euro
11,70 euro
Louët kaardmolens Louët kaardmolens Louët kaardmolens

Door verschillen in beeldschermen zijn de afgebeelde kleuren slechts een indicatie van de werkelijke kleur. Wol is bovendien een natuurproduct dat onderhevig is aan natuurlijke variaties die van invloed kunnen zijn op de uiteindelijke kleur na een verfbad.

XXXXX