Workshop

Workshop “Eeuwwisseling” met Anja Schrik

Ter gelegenheid haar expostie “Kleur onder de loep” geeft Anja Schrik op 29 juni een speciale workshop.

Anja neemt je terug naar de eeuwwisseling van 1800-1900 en we verven een pongé zijden sjaal volgens de toen bekende methoden. Dat betekent dat we tegelijkertijd synthetische en plant­aardige verf gaan gebruiken!

De workshop duurt ongeveer een uur. Je kan meedoen om 13:30 uur of 14:30 uur. De kosten zijn slechts € 17,50 inclusief materiaal. Reserveer nu een plaats, want vol is vol!

Kies een tijd:


Prijs: 0,00 euro

LoadingBijwerken......
Workshop “Eeuwwisseling” met Anja Schrik

Verf je eigen zijden sjaal

Deze workshop werd eerder gehouden op 11 mei, de openingsdag van de expositie “Kleuren onder de loep”. In 3 sessies werden toen door de 30 deelnemers evenveel zeer verschillende, prachtige sjaals geverfd. Eerst de sprankelende kleuren van synthetische verf en dan een klassieke indigo-dip… bijzonder!

Workshop Workshop Workshop

11 mei t/m 13 juli 2018
Expositie “Kleuren onder de loep”

Foto-expositie over het fermenteren van plantaardige kleurstoffen door Anja Schrik

Tijdens haar experimenten met het fermenteren van verfplanten raakte Anja Schrik onder de indruk van de prachtige taferelen in de fermentatieflessen. De kleuren die vrijkomen, de gasbelletjes die opborrelen, de metamorfose van plant naar kleurstof. Deze processen heeft zij met fotograaf Martin de Vries vastgelegd in een prachtige serie foto’s en filmpjes die zij exposeren bij meervilt!

Meer informatie Kleuren onder de loep

Expositie Kleuren onder de Loep van Anja Schrik bij meervilt!

Door verschillen in beeldschermen zijn de afgebeelde kleuren slechts een indicatie van de werkelijke kleur. Wol is bovendien een natuurproduct dat onderhevig is aan natuurlijke variaties die van invloed kunnen zijn op de uiteindelijke kleur na een verfbad.

Een hele dag Mini Workshops voor slechts 5 euro per stuk bij meervilt! Plus... The Battlefelt viltwedstrijd!