Voordelige vervanginsnaalden voor punchmachines

Punchnaalden

Universele vervangingsnaalden voor punchmachines

Onze vervangingsnaalden passen in de houders voor verwisselbare naalden van Janome en andere merken, zoals die van Simplicity, Happy Lock en de Babylock Embellisher. Deze naalden zijn tevens geschikt voor de AddiQuick elektrische viltnaald. Doordat wij deze naalden in grote hoeveelheden inkopen, zijn ze voordeliger dan de vaak erg dure naalden van de punch­machine fabrikanten.

Dit zijn zogenaamde close barbed naalden. Daarbij staan de weerhaakjes dichter bij elkaar dan bij een gewone viltnaald. Ondanks de relatief korte slag van een punch­machine kan je zo toch effectief vervilten.

Punchnaalden medium (36 gauge) close barbed
13,00 euro (inclusief verzendkosten!)
50,00 euro (inclusief verzendkosten!)

Kies een verpakking:


Prijs: 13,00 euro

LoadingBijwerken......

Let op: de prijs is inclusief verzend­kosten! Als je alleen een pakje punch­naalden bestelt, betaal je dus geen verzend­kosten!

Naalden verwisselen

Wij halen bij het vervangen van naalden zelf altijd de hele naald­kop los zodat je er beter bij kunt en alles goed kan zien. Pak de naald vast met een plat­bek­tangetje zodat je goed grip hebt en dan lukt het altijd om de naalden in de gaatjes te krijgen. Duw de naald zo diep mogelijk in de naaldkop. Draai zonodig het kleine imbus­schroefje waarmee je de naald vast­zet geheel uit de houder. Je ziet door het schroef­gaatje dan goed of de naald diep genoeg in de houder zit. Daarna het schroefje weer stevig aan­draaien; maar niet te strak: vast is vast!

Breekbaar!

Punchnaalden zijn heel kwetsbaar. Het is maar een heel dun stukje staal waar ook nog inkepingen in zijn aan­gebracht, zodat het plaatselijk nog dunner wordt. Zijwaartse spanning is de grootste boosdoener. Probeer dus niet te trekken of te duwen aan je werk.

Wat ook uitmaakt is de combinatie van naald en materiaal. Stel: je puncht wat losse wol op een onder­grond van heel compacte en stevige stof, zoals bijvoorbeeld dichtgeweven canvas. Men is dan geneigd een grove naald te gebruiken. Maar een grove naald is ook een dikke naald. En hoe dikker de naald, des te groter de weerstand en daardoor de kans dat je naald breekt. Onze 36 gauge punchnaald is daarom niet overdreven grof.

Wat ook wel eens gebeurt, is dat er toch een beetje te hard aan het werkstuk wordt getrokken waardoor de naalden een beetje buigen en dan naast de gaatjes van de stikplaat terechtkomen. Dan is het ook einde oefening. Als er op je stikplaat allemaal kleine speldenprikjes zitten, dan is dit waarschijnlijk aan de hand. Sommige mensen boren de gaatjes in de stikplaat groter of gebruiken een stikplaat met één groot gat.

Mocht er één naald gebroken zijn en je gaat door met de overgebleven naalden, dan moet je de afgebroken naald verwijderen om verdere breuk en beschadiging van je werk te voorkomen.

Voordelige vervanginsnaalden voor punchmachines Voordelige vervanginsnaalden voor punchmachines Voordelige vervanginsnaalden voor punchmachines

Door verschillen in beeldschermen zijn de afgebeelde kleuren slechts een indicatie van de werkelijke kleur. Wol is bovendien een natuurproduct dat onderhevig is aan natuurlijke variaties die van invloed kunnen zijn op de uiteindelijke kleur na een verfbad.

XXXXX