Wij hebben een nieuwe webshop. Betere levertijden, artikelprijzen en verzendkosten. Klik hier om te bestellen: nieuwe siteHulpstoffen voor natuurlijk verven

Hulpstoffen voor natuurlijk verven

Wij hebben een nieuwe webshop. Betere levertijden, artikelprijzen en verzendkosten. Klik hier om te bestellen: nieuwe site

Beitsmiddelen, bind- en verdikkings­middelen, beïnvloeders van de zuur­graad, conserveer­middelen… voor natuur­lijk verven heb je verschil­lende hulp­stoffen nodig.

De toepassing van deze stoffen wordt o.a. beschreven in het boek Eco-verf van Anja Schrik.

Maak je keuze:


Prijs: 2,20 euro

LoadingBijwerken......

Korte productbeschrijving en prijzen


Aluin

Kaliumaluminiumsulfaat. Beitsmiddel. Daarnaast gebruikt in bijvoorbeeld deodorant en keeltabletten en als looistof voor leer. Het is een kristal dat wordt gedolven in berggebieden. Verlaagt de zuurgraad.

Per 100 gram € 2,20
Per kilo € 12,00


Calciumhydroxide

E526, Ca(OH)2, ook bekend onder de naam gebluste kalk. Voor het beïnvloeden van de zuurgraad. Het is een base, die zuur neutraliseert. Ontstaat door kalk (calciumcarbonaat) boven de 800 graden te verhitten en dan met water af te blussen. Lost matig op in water. Veilig verpakt in kunststof potten met schroefdeksel (stuift dus niet bij het openen).
Gevaar: veroorzaakt ernstig oogletsel.

Per 100 gram € 4.00
Per 500 gram € 12,00


Citroenzuur

E330. Voor het beïnvloeden van de zuurgraad. Ontkleurt.
Waarschuwing: veroorzaakt ernstige oogirritatie.


Per kilo € 18,40


Fructose

Antioxydant. Ook bekend onder de naam vruchtensuiker en levulose. Zit van nature in beperkte mate in fruit. Ingrediënt van een natuurlijke indigokuip.

Per 500 gram € 4,50


IJzersulfaat

FeSO4, IJzer(II)sulfaat. Beitsmiddel en kleurbeïnvloeder.

Per 100 gram € 2,20
Per kilo € 5,50


Pijlwortelzetmeel (arrow root)

Bindmiddel. Kan tegen zuur en blijft gebonden na opnieuw opwarmen en invriezen.

Per 50 gram € 3,70
Per kilo € 49,50


Potas

Bestaat voornamelijk uit kaliumcarbonaat. Werd gemaakt van de as van eiken- of beukenhout, nu uit de mijnbouw. Spreek uit als pot-as.

Per 50 gram € 2,00
Per kilo € 13,00


Wijnsteen (Cream of tartar)

E336, kaliumwaterstoftartaar. Komt voor in tandpasta en wordt gebruikt bij de bereiding van wijn. Ingrediënt van bakpoeder. Helpt aluin binden aan wol tijdens het beitsen.

Per 50 gram € 2,80


Wijnsteenzuur

E334, antioxydant en hulpstof bij het verven. Komt van nature voor in bijvoorbeeld druiven en bananen.

Per 50 gram € 3,40
Per kilo € 37,50

Door verschillen in beeldschermen zijn de afgebeelde kleuren slechts een indicatie van de werkelijke kleur. Wol is bovendien een natuurproduct dat onderhevig is aan natuurlijke variaties die van invloed kunnen zijn op de uiteindelijke kleur na een verfbad.

XXXXX