Natuurlijk verven: indigo

Indigo

(Indigofera tinctoria)

Met indigo verf je het bekende jeans-blauw. En ook andere prachtige blauw­tinten, van licht hemels­blauw tot bijna zwart marineblauw.

Vroeger verbouwde men in Nederland wede (Isatis tinctoria) voor het maken van blauwe kleurstof. Vanaf het midden van de 16e eeuw werd de wede verdrongen door de indigo uit Nederlands-Indië en andere Aziatische landen. De indigo-kleurstof wordt door een zeer arbeids­intensief proces onttrokken aan de verse indigo-bladeren. De dan ontstane kostbare indigo-koek wordt tot poeder verwerkt en gebruikt om de eigen­lijke verf­baden te maken. Daarvoor bestaan verschil­lende methoden, zoals met behulp van ureum, hydrosulfiet of fructose.

Wij importeren deze natuurlijke indigo van GOTS gecerti­ficeerde bio­logische teelt uit India. Het is verkrijgbaar in poeder­vorm in verpakkingen van ca. 25 gram, 100 gram of 1 kilo.

Verpakkingen en prijzen
Normaal €     6,50 nu voor €     5,80
Normaal €   19,50 nu voor €   17,50
Normaal € 180,00 nu voor € 160,00

Maak je keuze:


Prijs: 5,80 euro

LoadingBijwerken......
Natuurlijk verven: indigo Natuurlijk verven: indigo Natuurlijk verven: indigo Natuurlijk verven: indigo

Door verschillen in beeldschermen zijn de afgebeelde kleuren slechts een indicatie van de werkelijke kleur. Wol is bovendien een natuurproduct dat onderhevig is aan natuurlijke variaties die van invloed kunnen zijn op de uiteindelijke kleur na een verfbad.

XXXXX