Contactlijm voor vilt in spuitbus oof drukvat

Spuitlijm voor vilt

Voor het bekleden van grotere oppervlaktes met vilt leveren we contactlijm in spuitbussen die speciaal werd ontwikkeld voor de professionele stoffeerderij en interieurbouw.

Deze transparante en CGK- en chloorvrije contactlijm op basis van rubber is geschikt voor het verlijmen van o.a. MDF, spaan­plaat, multi­plex, polyether, textiel, leer, schuim, isolatie­materialen, tapijten en… vilt! De lijm is niet geschikt voor zacht PVC en poly­styreen. De lijmis bestand tegen temperaturen tot ca. 90ºC. Dat maakt hem ook geschikt voor bijvoorbeeld het bekleden van auto’s, campers en boten met vilt. Deze kunnen namelijk flink heet worden als de zon er op staat.

Verbruik

Meiboom contactlijm wordt geleverd in spuitbussen met een inhoud van 500 ml. Dit is bij juist gebruik goed voor een oppervlakte van maximaal 5 vierkante meter. Let op, dit is eenzijdig. Bij contact­lijm moet je altijd beide opper­vlakten inspuiten! Reken dus op een dubbele hoeveelheid lijm. De spuit­bussen zijn verzegeld. Ongeopende bussen kunnen geretourneerd worden.

Meiboom contactlijm
14,00 euro
0,60 euro


Prijs: 14,00 euro

LoadingBijwerken......

Eenvoudig in gebruik

Je spuit een dun laagje lijm op de ondergrond en op het vilt. Een paar minuten wachten, op elkaar brengen en stevig aandrukken met een roller. Het laagje lijm is zo goed als kleurloos en schijnt dus niet door bij dunne, lichte viltsoorten. De lijm bevat bovendien geen water of ander vocht, waardoor er geen sprake is van “doorslaan” en van krimp van de ondergrond of van het vilt.

Lees/download ook de verwerkingsvoorschriften en veiligheidsinformatie.

Voordelen van spuiten

Door de lijm onder druk te verspuiten, wordt maar weinig oplosmiddel gebruikt. Dat betekent slechts beperkt stankoverlast en een snelle droogtijd. Je wordt veel minder blootgesteld aan schadelijke stoffen dan bij gebruik van lijm die met kwast of kam wordt aan­gebracht. Doordat deze lijm op rubber­basis is, veroorzaakt hij geen lijmnevel.

Contactlijm voor vilt in spuitbus oof drukvat

Andere lijmsoorten

Vilt is te verlijmen met vrijwel elke soort lijm die geschikt is voor papier, hout of textiel. Bijvoorbeeld de bekende witte houtlijm, boekbinders­lijm, textiel­lijm, universele hobby­lijm, contact­lijmen zoals Bison Kit, vloer­bedekkings­kit en behang­lijmen voor zware (textiel)behangs­oorten. Voor kleine werk­stukken kan je meestal prima een tubetje textiel­lijm of boek­binders­lijm gebruiken. Voor het lijmen van Design naaldvilt en Bergschaap naaldvilt, die een vrij open en ruwe structuur hebben, is een lijmsoort nodig met een grote kleefkracht.

Let er op dat donkere lijmsoorten kunnen doorschijnen bij gebruik van licht en/of dun vilt. Let er ook op dat veel lijmsoorten vocht bevatten, waardoor de lijm door het vilt kan “doorslaan”, de ondergrond kan krom­trekken of krimp kan optreden.

Altijd testen

Welke lijmsoort je ook gebruikt, maak altijd eerst een proefje! Test met een klein stuk vilt vooraf of de lijm geschikt is voor het lijmen van vilt en voor de betreffende ondergrond.

Door verschillen in beeldschermen zijn de afgebeelde kleuren slechts een indicatie van de werkelijke kleur. Wol is bovendien een natuurproduct dat onderhevig is aan natuurlijke variaties die van invloed kunnen zijn op de uiteindelijke kleur na een verfbad.

XXXXX