Europese merino kaardvlies 27 micron

Merino kaardvlies Europees

Kaardvlies van middelfijne 27 micron Europese merino, biologisch en diervriendelijk geproduceerd.

Dit kaardvlies is gemaakt van de zelfde wol als onze Europese merino lontwol. Het heeft dezefde prima eigen­schappen en wordt in de EU geproduceerd volgens bio-normen. Een mooie zachte en stevige wol die nu eens niet van de andere kant van de wereld komt!

Leverbaar in verpakkingen van 100 gram en als balen van ca. 180 x 200 cm (gewicht gemiddeld ca. 1 kilo).

Europese merino kaardvies

Aanbieding t/m 16 juli 20% korting op een baal!

Prijzen
€   4,50
€ 33,00

Kies een verpakking en een kleur:


Prijs: 4,50 euro

LoadingBijwerken......

Kleuroverzicht

934

Wooly White

955

Natural Cream

920

Beige

905

Rose

911

Scarlet

930

Jade

937

Silver

941

Space Grey

933

Charcoal Black

Europese merino kaardvlies 27 micron

Diervriendelijk en ecologisch verantwoord

Merinoschapen staan bekend om hun grote wolproductie van uitstekende kwaliteit. Maar wie dacht dat ze alleen ver weg gedijen, vergist zich. Oorspronkelijk komt het merinoschaap uit Noord-Afrika en Spanje, maar het wordt nu gehouden in de hele wereld, ook in andere Europese landen.

De wol van Europese merino’s is minder fijn dan van merino’s uit warmere gebie­den, zoals Australië. Maar verder heeft deze wol dezelfde uit­stekende eigen­schappen en hij is bovendien gegerandeerd mulesing-vrij en heeft een kleinere ecologische voetafdruk. De fijn­heid van 27 micron maakt de wol zeker zeer geschikt voor de meeste toepassingen. Kortom, een aantrek­ke­lijke wol én bovendien dier­vriendelijker en meer ecologisch verantwoord!

Biologisch

De schapen worden gehouden door kleinschalige familiebedrijven, die werken volgens de principes van biologische productie. Deze bedrijven zijn vanwege de hoge kosten echter niet allemaal bio-gecertificeerd. Daardoor kunnen we geen certi­ficering voor de wol afgeven. In het voorjaar van 2018 waren we op bezoek bij enkele van deze schapen­houders. Daar konden we met eigen ogen zien dat zij hun dieren goed verzorgen.

De geschoren wol wordt gewassen, geverfd, gekaard en gekamd door een bijna twee eeuwen oud bedrijf met een rijke historie. Dat bedrijf is echter wel helemaal van deze tijd, met moderne machines en een eigen laboratorium voor kwaliteitscontrole. Het maken van milieu­vriendelijke producten is hier het uitgangs­punt. Ook dit bedrijf hebben we bezocht en mede daardoor hebben we er echt vertrouwen in dat onze Europese merino­wol op verant­woorde wijze wordt geprodu­ceerd.

Europese merino schapen Europese merino lontwol 27 micron Europese merino lontwol 27 micron Europese merino lontwol 27 micron

Door verschillen in beeldschermen zijn de afgebeelde kleuren slechts een indicatie van de werkelijke kleur. Wol is bovendien een natuurproduct dat onderhevig is aan natuurlijke variaties die van invloed kunnen zijn op de uiteindelijke kleur na een verfbad.

XXXXX