Kaardvlies: gewassen en gekaarde ruwe wol

Kaardvlies

Gewassen, gekaarde, ongeverfde ruwe wol van verschillende schapenrassen.

Kaardvlies is een luchtige “deken” van wol zoals die van de kaardmolen komt. Geschikt voor naaldvilten, natvilten en spinnen. De haren van de wol zijn minder dan bij lontwol in een enkele richting gekamd. Bij het naaldvilten modelleer je daardoor met kaardvlies gemakkelijk een basisvorm.

Kaardvlies gebruik je door er plukjes wol uit te trekken voor het leggen van vilt en om te spinnen. Kaardvlies wordt ook veel gebruikt voor vacht­vilten. De uit­gespreide deken vilt je dan vast aan de onder­vacht (scheerzijde) en deze vormt zo een stevige nieuwe “huid” voor de vacht.

Een kilo kaardvlies is een “deken” van ongeveer één bij twee meter. De dikte is door de luchtigheid van het materiaal natuurlijk moeilijk te bepalen. Als je het niet in elkaar drukt, is het vlies 2 à 3 cm dik. Ons kaardvlies in natuurkleuren is gemaakt van gewassen, ongeverfde wol en is verkrijgbaar in verschillende soorten.

Maak je keuze:

Kaardvlies natuurkleuren
3,60 euro
21,00 euro


Prijs: 3,60 euro

LoadingBijwerken......
Kaardvlies in natuurkleuren

Door verschillen in beeldschermen zijn de afgebeelde kleuren slechts een indicatie van de werkelijke kleur. Wol is bovendien een natuurproduct dat onderhevig is aan natuurlijke variaties die van invloed kunnen zijn op de uiteindelijke kleur na een verfbad.

XXXXX