Wij hebben een nieuwe webshop. Betere levertijden, artikelprijzen en verzendkosten. Klik hier om te bestellen: nieuwe siteLontwol 430 Zwartbles

Lontwol natuur 430 Europese Zwartbles

Wij hebben een nieuwe webshop. Betere levertijden, artikelprijzen en verzendkosten. Klik hier om te bestellen: nieuwe site

Zwartbles, bruin-zwart gemêleerd, 32?33 micron.

Het oorspronkelijk Friese schapenras Zwartbles komt voort uit de aloude Schoonebeeker, met invloeden van Texelaar en Fries melkschaap. Het is een groot schaap met een dikke, donker­buine tot zwarte vacht met lange vezel­lengte en een fijnheid van ca. 32 micron. Het ras was zo’n veertig jaar geleden zeer zeldzaam geworden, maar is tegen­woordig weer populair, vooral in de UK en Ierland. Ook in andere noorde­lijke delen van Europa wordt de Zwartbles tegen­woordig veel gehouden.

De mooi gekaarde en tot lont gekamde wol die wij verkopen, is dus oorspronk­elijk van een Neder­lands schapen­ras, maar komt nu uit verschil­lende EU-landen. De wol is goed spin­baar en heeft uitstekende vilt­eigenschappen. Door de lange vezel­lengte is deze wol ook zeer geschikt voor XXL breien en haken.

Lontwol natuur 430
Prijzen
€ 1,60
€ 6,00
€ 18,00
€ 136,80
De bump is niet meer voorradig.

Kies een hoeveelheid:


Prijs: 1,60 euro

LoadingBijwerken......

Klik meerdere keren om extra verpakkingen te bestellen. Bestel je meerdere kilo’s, dan leveren we die aan één stuk. Tenzij je duidelijk vermeldt dat je losse kiloverpakkingen wilt hebben.

Speciaal voor veelvilters, veelspinners, veelhakers en veelbreiers…

Neem een bump met extra korting!

Lontwol is te verkrijgen in verpakkingen van 50 gram, 250 gram of 1 kilo. Voor de echte groot­verbruikers leveren we van deze wol ook hele bumps van ca. 9,5 kilo (+/- 5%) met extra korting op de kiloprijs!

Ben je een regelmatige afnemer van grote hoeveelheden wol en werk je bedrijfs­matig? Informeer dan naar onze groot­handels­prijzen.

Bestel voldoende!

Een natuurproduct als wol is niet altijd hetzelfde. Elke kudde, elk schaap en elk scheer­seizoen is weer anders. Let er daarom op dat je voor je project voldoende wol in één keer bestelt. We kunnen namelijk niet garanderen dat je bij een volgende bestelling precies dezelfde wol krijgt.

Hoe lang is die lont?

Wol wordt doorgaans verkocht per gewicht. Maar soms wil je weten hoe lang de lont is die je krijgt. De verchil­lende verpakkingen bevat­ten de hieronder genoemde lengtes. Let op: dit is een benadering. De lengte kan per soort wol, per kleur of per productie verschillen. En hoe harder je trekt, des te langer wordt de lont.

50 gram = ca. 2 meter
250 gram = ca. 10 meter
1 kilo = ca. 40 meter

Lontwol 430 Zwartbles Lontwol 430 Zwartbles Lontwol 430 Zwartbles

Door verschillen in beeldschermen zijn de afgebeelde kleuren slechts een indicatie van de werkelijke kleur. Wol is bovendien een natuurproduct dat onderhevig is aan natuurlijke variaties die van invloed kunnen zijn op de uiteindelijke kleur na een verfbad.

XXXXX