Wij hebben een nieuwe webshop. Betere levertijden, artikelprijzen en verzendkosten. Klik hier om te bestellen: nieuwe siteLontwol 450 IJslands

Nieuw!
Lontwol natuur 450 IJslands

Wij hebben een nieuwe webshop. Betere levertijden, artikelprijzen en verzendkosten. Klik hier om te bestellen: nieuwe site

IJslands, lichtgrijs gemêleerd, ca. 34 micron. Vezellengte ca. 80 mm. Een bijzondere wol met een ruige uitstraling.

Wie kent niet de mooie IJslandse truien? De breigarens daarvoor worden gesponnen van deze mooie wol met een warme, lichtgrijze tint. Het is zeker geen superfijne wol, maar hij voelt zachter aan dan je zou verwachten.

Om het uitvallen van haren te verminderen moet je bij het vervilten flink doorgaan met krimpen. Gebruik je de wol voor XXL breien, brei dan wat strakker dan normaal. Je kunt beter breipennen gebruiken en niet gaan armbreien. Tip: twist de wol telkens een slag bij elke steek. Dan spin je de lont als het ware lichtjes en krijgt de wol meer verband, waardoor hij minder verhaart.

Lontwol natuur 450

Let op: deze wol is uit­verkocht. Nieuwe voorraad verwachten we rond 8 decem­ber. We houden je bestelling zolang vast.

Prijzen
€ 1,50
€ 5,50
€ 15,00
€ 264,00 = € 13,20 per kilo

Kies een hoeveelheid:


Prijs: 1,50 euro

LoadingBijwerken......

Klik meerdere keren om extra verpakkingen te bestellen. Bestel je meerdere kilo’s, dan leveren we die, indien mogelijk, aan één stuk. Tenzij je duidelijk vermeldt dat je losse kiloverpakkingen wilt hebben.

Lontwol 450 IJslands Traditionele IJslandse trui

Speciaal voor veelvilters, veelspinners, veelhakers en veelbreiers…

Neem een bump met extra korting!

Lontwol is te verkrijgen in verpakkingen van 50 gram, 250 gram of 1 kilo. Voor de echte groot­verbruikers leveren we van deze wol ook supergrote bumps van ca. 20 kilo (+/? 5%) met extra korting op de kiloprijs!

Ben je een regelmatige afnemer van grote hoeveelheden wol en werk je bedrijfs­matig? Informeer dan naar onze groot­handels­prijzen.

Hoe lang is die lont?

Wol wordt doorgaans verkocht per gewicht. Maar soms wil je weten hoe lang de lont is die je krijgt. De verchil­lende verpakkingen bevat­ten de hieronder genoemde lengtes. Let op: dit is een benadering. De lengte kan per soort wol, per kleur of per productie verschillen. En hoe harder je trekt, des te langer wordt de lont.

50 gram = ca. 2 meter
250 gram = ca. 10 meter
1 kilo = ca. 40 meter

Door verschillen in beeldschermen zijn de afgebeelde kleuren slechts een indicatie van de werkelijke kleur. Wol is bovendien een natuurproduct dat onderhevig is aan natuurlijke variaties die van invloed kunnen zijn op de uiteindelijke kleur na een verfbad.

XXXXX