Wij hebben een nieuwe webshop. Betere levertijden, artikelprijzen en verzendkosten. Klik hier om te bestellen: nieuwe siteLontwol 470 Spaanze merino chocoladebruin

Lontwol natuur 470 Spaanse merino bruin

Wij hebben een nieuwe webshop. Betere levertijden, artikelprijzen en verzendkosten. Klik hier om te bestellen: nieuwe site

Spaanse merino, licht gemêleerd chocoladebruin, 26/27 micron.

Wie denkt dat er alleen witte merinoschapen zijn, vergist zich. De oorspronkelijke Spaanse merino is er ook in een mooie chocolade­bruine variant. Deze wol is zeer licht gemêleerd en heeft uitstekende vilt­eigenschappen. De lont is regelmatig en heeft een mooi volume. Dat maakt deze wol ook zeer geschikt geschikt voor XXL breien.

Lontwol natuur 470
Prijzen
€ 1,70
€ 6,25
€ 19,00
€ 128,80
Deze natuurkleur is uit het assortiment.

Kies een hoeveelheid:

Prijs: 0,00 euro

LoadingBijwerken......

Klik meerdere keren om extra verpakkingen te bestellen. Bestel je meerdere kilo’s, dan leveren we die, indien mogelijk, aan één stuk. Tenzij je duidelijk vermeldt dat je losse kiloverpakkingen wilt hebben.

Spaanse merinoschapen

Spaanse Merino

Het Merino schaap werd oorspronkelijk door Marokkaanse Berber­nomaden in Spanje geïntroduceerd. De wol van het merinoschaap verwierf faam door zijn fijnheid en goede eigenschappen. In de 16e eeuw kwam de internationale export op gang en verspreidde het ras zich over de hele wereld. Tegenwoordig is Australië de grootste producent van merinowol, maar ook Nieuw-Zeeland, Zuid-Afrika en Zuid-Amerika zijn belangrijke leveranciers. De productie in merinowol in Europa is veel kleiner en door de lagere temperaturen hier is de wol ook minder fijn.

Lontwol 470 Spaanze merino chocoladebruin

Hoe lang is die lont?

Wol wordt doorgaans verkocht per gewicht. Maar soms wil je weten hoe lang de lont is die je krijgt. De ver­schil­lende verpak­kingen bevat­ten de hier­onder genoemde lengtes. Let op: dit is een benade­ring. De lengte kan per soort wol, per kleur of per productie verschillen. En hoe harder je trekt, des te langer wordt de lont.

50 gram = ca. 2 meter
250 gram = ca. 10 meter
1 kilo = ca. 40 meter

Door verschillen in beeldschermen zijn de afgebeelde kleuren slechts een indicatie van de werkelijke kleur. Wol is bovendien een natuurproduct dat onderhevig is aan natuurlijke variaties die van invloed kunnen zijn op de uiteindelijke kleur na een verfbad.

XXXXX