Europese merino naaldvlies 27 micron

Merino naaldvlies Europees

Naaldvlies van middelfijne 27 micron Europese merino, biologisch en diervriendelijk geproduceerd.

Dit naaldvlies is gemaakt van de zelfde wol als onze Europese merino lontwol. Het heeft dezefde prima eigen­schappen en wordt in de EU geproduceerd volgens bio-normen. Een mooie zachte, maar stevige wol die nu eens niet van de andere kant van de wereld komt! Geschikt voor o.a. wandkleden, ondergrond voor vachtvilten en het maken van stevig vilt voor bijvoorbeeld tassen en kussens.

De rolbreedte is ongeveer 140 cm. Leverbaar in lengtes van 1 meter en 2 meter in voordelige balen met een lengte van ca. 6 meter.

Europese merino naaldvies
Prijzen
€ 10,00
€ 18,00
€ 45,00

Kies een verpakking en een kleur:


Prijs: 10,00 euro

LoadingBijwerken......

Kleuroverzicht

834

Wooly White

855

Natural Cream

820

Beige

805

Rose

811

Scarlet

830

Jade

837

Silver

841

Space Grey

833

Charcoal Black

Europese merino naaldvlies 27 micron Europese merino naaldvlies 27 micron

Een verantwoord product

Merinoschapen staan bekend om hun grote wolproductie van uitstekende kwaliteit. Maar wie dacht dat ze alleen ver weg gedijen, vergist zich. Oorspronkelijk komt het merinoschaap uit Noord-Afrika en Spanje, maar het wordt nu gehouden in de hele wereld, ook in andere Europese landen.

De wol van Europese merino’s is minder fijn dan van merino’s uit warmere gebie­den, zoals Australië. Maar verder heeft deze wol dezelfde uit­stekende eigen­schappen en hij is bovendien gegerandeerd mulesing-vrij en heeft een kleinere ecologische voetafdruk. De fijn­heid van 27 micron maakt de wol zeker zeer geschikt voor de meeste toepassingen. Kortom, een aantrek­ke­lijke wol én bovendien dier­vriendelijker en meer ecologisch verantwoord!

Biologisch

De schapen worden gehouden door kleinschalige familiebedrijven, die werken volgens de principes van biologische productie. Deze bedrijven zijn vanwege de hoge kosten echter niet allemaal bio-gecertificeerd. Daardoor kunnen we geen certi­ficering voor de wol afgeven. In het voorjaar van 2018 waren we op bezoek bij enkele van deze schapen­houders. Daar konden we met eigen ogen zien dat zij hun dieren goed verzorgen.

De geschoren wol wordt gewassen, geverfd, gekaard en gekamd door een bijna twee eeuwen oud bedrijf met een rijke historie. Dat bedrijf is echter wel helemaal van deze tijd, met moderne machines en een eigen laboratorium voor kwaliteitscontrole. Het maken van milieu­vriendelijke producten is hier het uitgangs­punt. Ook dit bedrijf hebben we bezocht en mede daardoor hebben we er echt vertrouwen in dat onze Europese merino­wol op verant­woorde wijze wordt geprodu­ceerd.

Europese merino schapen Europese merino lontwol 27 micron Europese merino lontwol 27 micron Europese merino lontwol 27 micron

Werken met naaldvlies

Het gebruik van naaldvlies kan een hoop werk schelen, want je hoeft de wol dan niet meer zelf uit te leggen voor het vilten. Het naaldvlies maakt het ook een­voudiger om mooie regelmatige oppervlaktes te vilten.

Decoraties knippen of snijden

Ook kan je uit het naaldvlies vormen knippen of snijden (met een rolmes) en die als decoratie op een onder­grond vilten. Dat kan door middel van natvilten, maar ook door naaldvilten, of een combinatie van technieken. Met het vlies kan je mooi scherp afgebakende vormen maken. Niet alleen op een ondergrond van zelfgelegde wol of naaldvlies, maar ook op zijde of andere open geweven stoffen.

Combineren

Door twee stukken naaldvlies op elkaar te vilten, maak je een stevig vilt voor bijvoorbeeld tassen. Door twee kleuren naaldvlies gebruiken, kan je ook stevig twee­kleurig vilt maken. Elke kant een andere kleur!

Door verschillen in beeldschermen zijn de afgebeelde kleuren slechts een indicatie van de werkelijke kleur. Wol is bovendien een natuurproduct dat onderhevig is aan natuurlijke variaties die van invloed kunnen zijn op de uiteindelijke kleur na een verfbad.

XXXXX