Naaldvlies fijn specialiteiten

Naast het effen gekleurde naaldvlies en het wosiweb (met zijde) zijn er nog enkele bijzondere soorten naaldvlies. Deze specialiteiten zijn vervaardigd van dezelfde extra fijne 19,5 micron merinowol.

Klik op de afbeeldingen om ze te vergroten.

Fijn merino naaldvlies Liteweb

Liteweb - naaldvlies fijn extra dun

Dit is een extra dunne variant van ons gewone naaldvlies fijn. Dit vlies is nog ongeveer een derde lichter. Het gewicht per vierkante meter is slechts ca. 85 gram tegen 120 gram voor de gewone soort. Ideaal dus om een zeer soepel en zacht vilt te maken, bijvoorbeeld voor kledingstukken. Verkrijgbaar in de kleur wit (ongeverfd).

Prijs per meter: 13,75 euro

Fijn merino naaldvlies Melweb

Melweb - naaldvlies fijn gemêleerd

Heeft net als het gewone naaldvlies een gewicht van ongeveer 120 gram per vierkante meter, maar is gemengd uit zwarte en witte wol. Samen maakt dit een mooi gemêleerd donkergrijs.

Prijs per meter: 18,00 euro

Fijn merino naaldvlies Duoweb

Duoweb - naaldvlies fijn tweezijdig

Naaldvlies Duo bestaat uit twee lagen naaldvlies: één laag zwart en één laag wit. Beide slechts 60 gram per vierkante meter, samen dus 120 gram. De beide lagen zijn tijdens een extra gang door de naaldvilt­machine aan elkaar geprikt en vormen een onlosmakelijk geheel. Door het verder vilten met water en zeep ontstaat een stevig, maar super­zacht vilt met een andere kleur aan elke zijde. Leuk voor kleding, tassen, hoeden… laat je fantasie gaan!

Prijs per meter: 19,50 euro

Deze drie soorten naaldvlies zijn verkrijgbaar van de rol met een breedte van 120 cm in lengtes van 1 meter of een meervoud daarvan. Elke keer dat je op de bestelknop klikt, voeg je een meter toe. Langere stukken leveren we altijd aan één stuk.

Maak je keuze:


Prijs: 13,75 euro

LoadingBijwerken......

Hieronder afgebeeld: Duoweb.

Fijn merino naaldvlies duo is een tweekleurig voorvilt

Fijn merino naaldvlies duo is een tweekleurig voorvilt

Voorbeeld van een klein gevilt proeflapje: duidelijk te zien is dat de verschillende kleuren van de beide zijden op een mooie manier enigszins vermengen door het verder vilten. Het zwart wordt wat lichter, het wit aan de andere zijde (niet zichtbaar) wordt wat donkerder, maar beide zijden blijven sterk verschillend.

Door verschillen in beeldschermen zijn de afgebeelde kleuren slechts een indicatie van de werkelijke kleur. Wol is bovendien een natuurproduct dat onderhevig is aan natuurlijke variaties die van invloed kunnen zijn op de uiteindelijke kleur na een verfbad.

XXXXX