Fijn merino naaldvlies duo is een tweekleurig voorvilt

Naaldvlies fijn tweekleurig (naaldvlies duo)

Het naaldvlies duo voorvilt bestaat uit twee lagen naaldvlies met verschillende kleuren.

Beide lagen zijn gemaakt van superfijne 19,5 micron merinowol met een gewicht van slechts 60 gram per vierkante meter, samen dus 120 gram per vierkante meter. De beide lagen zijn tijdens een extra gang door de naaldvilt­machine aan elkaar geprikt en vormen een onlosmakelijk geheel. Door het verder vilten met water en zeep ontstaat een stevig, maar super­zacht vilt met een andere kleur aan elke zijde. Dit is bruikbaar voor kleding­stukken, tassen, hoeden… laat je fantasie gaan! Naaldvlies duo wordt ook veel gebruikt bij de UPWOLFING vilttechniek van Irene van der Wolf.

Naaldvlies Duo in (nog) verkrijgbaar in verschillende kleur­combinaties. Net als ons gewone naaldvlies fijn leverbaar in lappen van 60 x 60 cm en van de rol met een breedte van 120 cm in lengtes van 1 meter of een meervoud daarvan. Deze grotere lengtes leveren we natuurlijk aan één stuk.


Naaldvlies fijn tweekleurig (naaldvlies duo)
6,40 euro
17,00 euro

Kies voor een lap of per meter van de rol:Prijs: 17,00 euro

LoadingBijwerken......

Fijn merino naaldvlies duo is een tweekleurig voorvilt

Fijn merino naaldvlies duo is een tweekleurig voorvilt

Voorbeeld van een klein gevilt proeflapje: duidelijk te zien is dat de verschillende kleuren van de beide zijden op een mooie manier enigszins vermengen door het verder vilten. Het zwart wordt wat lichter, het wit aan de andere zijde (niet zichtbaar) wordt wat donkerder, maar beide zijden blijven sterk verschillend.

Door verschillen in beeldschermen zijn de afgebeelde kleuren slechts een indicatie van de werkelijke kleur. Wol is bovendien een natuurproduct dat onderhevig is aan natuurlijke variaties die van invloed kunnen zijn op de uiteindelijke kleur na een verfbad.

Een hele dag Mini Workshops voor slechts 5 euro per stuk bij meervilt! Plus... The Battlefelt viltwedstrijd!