Ramie lont

Ramie lont

Mooi glanzende vezel te combineren met wol. Je kunt de vezel meevilten of meespinnen. Ga je deze mix daarna verven, dan pakt de kleur minder goed op de ramie­vezel dan op de wol, waardoor lichte details ontstaan.

De eigenschappen van ramie zijn vergelijkbaar met die van linnen. Ramie heeft meer glans dan linnen. Ramie is zeer geschikt als zomer­kleding. Ramie is slijt­bestendig en heeft een goede vocht­absorberende werking.

Ramie (Boehmeria nivea) wordt ook wel Chinees gras genoemd. Het is plant uit de brandnetelfamilie die vooral in oostelijk Azië voorkomt. Uit de stengel van de plant worden al meer dan 6000 jaar vezels gewonnen die gebruikt worden voor de productie van onder meer draad en touw, visnetten, papier en grove textielwaren als tafellakens, beddengoed en gordijnen (graslinnen). Ook gloeikousjes werden wel geweven uit ramie.

Leverbaar in verpakkingen van 50 gram en 1 kilo. Herkomst: China.

Kies een verpakking:

Ramie lont
2,80 euro
42,00 euro


Prijs: 2,80 euro

LoadingBijwerken......

Door verschillen in beeldschermen zijn de afgebeelde kleuren slechts een indicatie van de werkelijke kleur. Wol is bovendien een natuurproduct dat onderhevig is aan natuurlijke variaties die van invloed kunnen zijn op de uiteindelijke kleur na een verfbad.

XXXXX