Viscose lont

Viscose lont (kunstzijde)

100% Plantaardige cellulose-viscose is een hoog­glanzende vervanging van zijde. Ongeverfd wit of gifvrij geverfd (Oekotex gecertificeerd) in trendy kleuren.

Viscose is een kunstmatig vervaardigde vezel op basis van de natuurlijke grondstof cellulose, die wordt gewonnen uit o.a. houtpulp. Vroeger werd ook wel de benaming rayon gebruikt voor deze “kunstzijde”. De techniek werd uitgevonden door de scheikundige Graaf Hilaire de Chardonnet, nadat de Franse zijde-industrie omstreeks 1860 was getroffen door een ziekte die de zijderups aantastte. De grote kunstzijde­fabrieken die toen ontstonden zijn inmiddels vrijwel allemaal alweer gesloten en de productie is verhuisd naar lagelonen­landen. Onze viscose wordt bijvoorbeeld vervaardigd in China.

Kunstzijde voor mooie glanseffecten

Viscose is eigenlijk een verouderde kunstvezel, die in de textiel-industrie in veel gevallen is vervangen door modernere kunst­vezels van synthetische materialen. Maar voor het bereiken van mooie glans­effecten door viscose te vervilten of mee te spinnen met wol, is dit materiaal bij uitstek geschikt. Het neemt goed water op en vilt gemak­kelijk mee. Viscose zorgt dan voor een prachtige glans en interessante structuren.

Maak je keuze:

Viscose wit (ongeverfd)
2,70 euro
12,00 euro
20,00 euro
Viscose geverfd
2,50 euro
29,50 euro


Prijs: 2,70 euro

LoadingBijwerken......

Kleuroverzicht viscose lont

Viscose

001 Wit (ongeverfd)

Viscose

023 Lichtgrijs

Viscose

026 Mintgroen

Viscose

022 Limoengroen

Viscose

024 Staalblauw

Viscose

025 Lavendel

Viscose

027 Lilaroze

Viscose Viscose Viscose Viscose

Door verschillen in beeldschermen zijn de afgebeelde kleuren slechts een indicatie van de werkelijke kleur. Wol is bovendien een natuurproduct dat onderhevig is aan natuurlijke variaties die van invloed kunnen zijn op de uiteindelijke kleur na een verfbad.

XXXXX