Wij hebben een nieuwe webshop. Betere levertijden, artikelprijzen en verzendkosten. Klik hier om te bestellen: nieuwe siteVlas lont

Vlas lont

Wij hebben een nieuwe webshop. Betere levertijden, artikelprijzen en verzendkosten. Klik hier om te bestellen: nieuwe site

Vlas is een stevige, ruige vezel die je kunt meevilten met wol om bijzondere structuren te verkrijgen.

Vlas is een natuurlijk materiaal dat al eeuwenlang wordt verbouwd in het gebied dat zich uitstrekt van Noord-Frankrijk tot Zeeland in ons eigen land. Het wordt gebruikt voor de vervaardiging van linnen textiel en stevige papier- en kartonsoorten. Ook wordt het gebruikt als isolatiemateriaal en als toevoeging in houtvezelplaten. Tot in de 18e eeuw was vlas, naast wol, de belangrijkste vezel voor textiel­productie. Tegenwoordig is het grotendeels verdrongen door katoen, maar het materiaal staat weer in de belangstelling en vindt nog steeds nieuwe toepassingen, zoals als effectvezel bij vilten.

We leveren vlas in lontvorm in drie kleuren: wit (gebleekt), ecru (ongebleekt en ongeverfd) en zwart (geverfd), in verpakkingen van 100 gram en ca. 1 kilo.

Vlas lont   Wit Ecru Zwart
4,20 euro 3,00 euro 5,00 euro
26,00 euro 19,00 euro 37,00 euro

Maak je keuze:


Prijs: 4,20 euro

LoadingBijwerken......
Vlas lont Vlas lont Vlas lont

Met vlas maak je ruige oppervlakte­structuren op vilt.

Vlas lont Vlas lont

Door verschillen in beeldschermen zijn de afgebeelde kleuren slechts een indicatie van de werkelijke kleur. Wol is bovendien een natuurproduct dat onderhevig is aan natuurlijke variaties die van invloed kunnen zijn op de uiteindelijke kleur na een verfbad.

XXXXX