DATUM: Amsterdam zaterdag 4 juli

Een uitgebreide dag voor designers, ontwerpers, wederverkopers, kunstenaars en ieder ander die graag meer willen weten van dit prachtige natuur product. Leer de mogelijkheden van dit pure rauwe materiaal kennen en veelzijdig toepassen.

1. Leer alles over de vezel, van schaap tot wol, de verschillende soorten.

2. Leer de wol en het gereedschappen kennen hanteren en gebruiken.

3. Ontdek verschillende technieken en mogelijkheden om dit dikke lont toe te passen.

En hoe die verschillende toepassingen zich vertalen in kunst en design.
Je gaat na een inspirerende dag naar huis met een zelf vervaardigd stalen boek, een boekje met uitleg. Een bak opgedane kennis en hopelijk vol ideee?n om zelf aan de slag te gaan.

Prijs:125,- incl:
• wol om mee te werken in de verschillende werkstukken • werkboek
• lunch
• gebruik materialen en gereedschap
• eenmalig 10% korting op materialen

Deze dag wordt gegeven door Twirre van Handmade Heaven Interieurstyliste, ontwerpster en eigenaar van Studio Handmade Heaven een toonaangevend Craft Studio in Amsterdam.
Twirre is allround craft designer gespecialiseerd in macrame? en weven. Haar veelzijdige creatieve en stilistische kennis vind je terug in al haar ontwerpen.

Samen met het Nederlandse beddengoed merk Snurk ontwierp zij het het naar haar vernoemde dessin Twirre een XL brei dessin door Twirre gebreid op bezemstelen met Hollandse Lont wol.

DAGINDELING
10.00 - 11.00 uur inleiding wol en inspiratie
Leer alles over de vezel, wat is wol, waar komt het vandaan, wat zijn de eigenschappen, soorten en verschillen. Leert de wol splitsen, vilten, aanhechten, en kaarden. met inspirerende voorbeelden.


11.00 - 13.30 uur Toepassingen in verschillende technieken en gereedschappen.
Ik geef uitleg over de geschiedenis van kaarden, weefgetouw, breinaalden en haaknaalden.
En laat toepassingen zien van de verschillende technieken in stalen en beelden.
Hierna gaan we aan de slag: je maakt van iedere techniek een eigen staal, met informatie staalkaart, zodat je thuis nog weet wat je hebt gedaan.
1e techniek Breien en Haken met heel veel voorbeelden van verschillende technieken hoeveel materiaal heb je nodig en welke wol werkt het best bij je project.


13.30 - 14.15 uur lunch


14-15 - 15.00 uur Weven

Leer het gereedschap kennen en maak een klein weefwerkstuk en speel met de techniek en de mogelijkheden van lontwol, en andere vezels.


15.00 - 16.00 uur Macrame met lont. Ik praat je bij over de voor en nadelen van lontwol in deze techniek ik laat je voorbeelden zien en we gaan een proef maken. Daarna is er tijd om werkstukken af te maken en sluiten we de dag af.


AANTAL DEELNEMERS: Amsterdam min 6, max 10


Bij minder aanmeldingen wordt er in overleg een nieuwe datum gepland.

Prijs: 125,00 euro

LoadingBijwerken......

Door verschillen in beeldschermen zijn de afgebeelde kleuren slechts een indicatie van de werkelijke kleur. Wol is bovendien een natuurproduct dat onderhevig is aan natuurlijke variaties die van invloed kunnen zijn op de uiteindelijke kleur na een verfbad.

XXXXX