WEEF & DESIGN DAG door Studio Handmade Heaven

Deze dag is bedoeld voor mensen die meer willen weten van het weven op een weefraam.

Maak kennis met deze weeftechniek, leert hoe je een raam opzet, en maakt een proefweefseltje om in te komen. Zoek naar inspiratie in kleur en vorm en gebruik dit voor het design van je eigen weef ontwerp.

DATUM

10.30 – 16.00 uur vrijdag 14 februari

LOCATIE
Studio Handmade Heaven Pieter Vlamingstraat 5 Amsterdam-Oost

PRIJS €125,-

• Heel veel voorbeelden en inspiratie

• Lontwol, met een ruime keuze uit alle kleuren

• Alle materialen voor een proefwerk en je eind weefwerk

• Gebruik gereedschappen

• Een fijne lunch, koffie en thee

• Eenmalig 10% korting op materialen

De Weef & Design dag wordt gegeven door interieurstyliste en ontwerpster Twirre van Studio Handmade Heaven zij ontwerpt en knoopt Macrame? Producten in verhuurt Party Macrame? ontwerpen voor feesten en partijen. Haar veelzijdige creatieve en stilistische kennis vind je terug in alle Handmade Heaven ontwerpen.

DAGINDELING

10.30 – 12.00 weeftechnieken

12.00 – 13.00 ontwerpschets en materialen kiezen

13.00 – 13.45 lunch

14.30 – 16.00 start met je eigen weefsel

We weven op de Warp&Weave weeframen ontworpen door Twirre van Studio Handmade Heaven met lontwol van 100% schapenwol. Met deze veelzijdige wol kun je varie?ren in dikte, van vezel fijn tot dik en bulky. Je krijgt verschillende weef technieken aangereikt, we gaan ontwerpen en begint met de uitvoering van jouw ontwerp.

Je start de dag met het weven van een een mini-weefwerk. Hierdoor krijg je inzicht in de techniek en het gereedschap. Daarna gaan we Ontwerpen. We gaan in op vormen en kleuren. Welk verhaal wil jij vertellen? Je maakt een eenvoudig schets-ontwerp en kiest de maat van je weefraam en leert deze opspannen. Zoekt uit de enorme collectie wol de kleuren uit die bij je ontwerp passen.
Dan is er tijd om te lunchen en alles even te laten bezinken.
Na de lunch gaan we van start met jouw persoonlijke weefdesign.
Afhankelijk van jouw manier van werken, twijfelen en doorpakken is je werkstuk helemaal af, of neem je het mee naar huis om verder af te kunnen maken.

AANTAL DEELNEMERS


Amsterdam maximaal 8 minimaal 6.
bij minder aanmeldingen wordt er in overleg een nieuwe datum gepland.

Prijs: 125,00 euro

LoadingBijwerken......

Door verschillen in beeldschermen zijn de afgebeelde kleuren slechts een indicatie van de werkelijke kleur. Wol is bovendien een natuurproduct dat onderhevig is aan natuurlijke variaties die van invloed kunnen zijn op de uiteindelijke kleur na een verfbad.

XXXXX