Naaldvilten

Workshop naaldvilten

De andere manier van vilten

Naaldvilten is een droge vilttechniek. Je vervilt de wol niet door met water en zeep te wrijven, maar met een speciale viltnaald met weerhaakjes. Daarmee prik je in de wol waardoor de wolvezels samenklitten. Deze techniek biedt weer heel andere mogelijkheden!

Door gericht te prikken modelleer je de wol geheel naar eigen wens, het is eigenlijk een soort kleien met wol. Zo maak je bijvoorbeeld wollige diertjes of kleurige armbanden of andere sieraden, sleutelhangers… kortom, alle 3-dimensionale objecten van wol die je kunt bedenken. De techniek is ook geschikt voor het repareren of bijwerken van natviltwerk of breiwerk. Je bent ook niet gebonden aan het gebruik van wol. Je kunt vrijwel elke andere natuurlijke of synthetische vezel verwerken met naaldvilten!

Tijdens deze workshop maak je kennis met de techniek en de mogelijkheden van het naaldvilten en maak je één of meer kleine objecten. Het gebruikte materiaal is bij de prijs inbegrepen, net als koffie en thee.

Schrijf je nu in:


Prijs: 0,00 euro

LoadingBijwerken......
Workshop naaldvilten
meervilt! workshops meervilt! workshops Naaldvilten

Door verschillen in beeldschermen zijn de afgebeelde kleuren slechts een indicatie van de werkelijke kleur. Wol is bovendien een natuurproduct dat onderhevig is aan natuurlijke variaties die van invloed kunnen zijn op de uiteindelijke kleur na een verfbad.

XXXXX