Workshop sieraden met ingevilte stenen

Sieraden met ingevilte stenen

Dit najaar herhalen we deze succesvolle dagworkshop met Joan van Rees!

Bij deze workshop leer je de techniek van het "in‑vilten" van stenen, schelpen of andere mooie vondsten. Een bijzon­dere ketting of broche is het resultaat. Daar zal je zeker leuke reacties op krijgen!

Heb je een mooie steen of schelp waarvan je een bijzonder sieraad wilt maken? Neem het mee! Heb je zelf geen geschikt materiaal? Geen probleem. Je kunt voor een paar euro extra kiezen uit verschillende mooie stenen en schelpen. Je maakt in idere geval één prachtig sieraad, maar heb je al meer ervaring met vilten en werk je wat sneller, dan kan je ook nog een tweede werkstuk maken.

Materialen

Zorg er voor dat de steen, hout, keramiek of wat je ook maar wilt gaan in-vilten niet te klein is. Minimaal zo'n 3 x 4 cm is prima. Het materiaal moet ook niet te glad zijn, zodat het vilt wel “grip” heeft. Op de foto's zie je verschillende geschikte voorbeelden.

Je gaat werken met extra fijne merino lontwol en naaldvlies die je met naalden, spelden en garens en viltgereedschap zoals een rolmatje gaat verwerken tot een mooie ketting of broche, waarin het object van je keuze wordt verwerkt.


Prijs: 95,00 euro

LoadingBijwerken......
Workshop sieraden met ingevilte stenen
Workshop sieraden met ingevilte stenen Workshop sieraden met ingevilte stenen Workshop sieraden met ingevilte stenen Workshop sieraden met ingevilte stenen Workshop sieraden met ingevilte stenen Workshop sieraden met ingevilte stenen

Door verschillen in beeldschermen zijn de afgebeelde kleuren slechts een indicatie van de werkelijke kleur. Wol is bovendien een natuurproduct dat onderhevig is aan natuurlijke variaties die van invloed kunnen zijn op de uiteindelijke kleur na een verfbad.

Mini-Workshopdag van Viltkontaktgroep Regio Noord-Holland/Flevoland bij meervilt!