Moerbijzijde hankies

Hankies

Dun vlies van moerbijzijde om te verven, spinnen of mee te vilten.

Hankies zijn dunne vliezen van moerbijzijde. Ze worden ook wel Mawata genoemd, dat is Japans voor ”uitspreiden“. Hankies worden namelijk gemaakt door de zijdelijm uit de cocons te weken en deze vervolgens uit elkaar te trekken en in meerdere lagen over een frame van ca. 25 x 25 cm te spannen. Zo ontstaat een vlies ter grootte van een zakdoek. Vandaar de naam hankie (= kort voor handkerchief).

Het gebruik van hankies is eenvoudig. Je kunt er interessante effecten en texturen mee maken in je viltwerk. Maar je kunt de hankies ook spinnen of gebruiken bij het maken van zijdepapier.

Verpakking ca. 10 gram :     5,50 euro.
Verpakking ca. 50 gram :   22,50 euro.

De hankies zijn verpakt in zakjes van ca. 10 of 50 gram. Deze bevatten telkens een wisselend aantal hankies, doordat het aantal lagen niet telkens hetzelfde is.

Kies een verpakking:


Prijs: 5,50 euro

LoadingBijwerken......

Gebruik

Gebruik meerdere lagen of trek de hankies uit elkaar tot een dunner vlies, zelfs zo fijn als een spinneweb. Met een strijkbout maak je ze weer mooi glad als je dat wilt. Gebruik eventueel wat talkpoeder of lotion op je handen om te voorkomen dat de dunne zijdedraden erg aan je handen blijven haken.

Zelf verven

Je kunt de hankies eenvoudig zelf verven met zijdeverf om prachtige kleureffecten te bereiken. Dat kan door het vlies op te spannen en te beschilderen met een penseel, door het geheel onder te dompelen in de verf, of door mooie verlopende tinten te spuiten met de Funpump.

Voorbeelden

Op internet is een schat aan aan informatie te vinden over het werken met hankies. Bijvoorbeeld:
• YouTube video 1
• YouTube video 2
• www.knitty.com
• sarastexturecrafts
• www.wormspit.com

Moerbijzijde hankies

Door verschillen in beeldschermen zijn de afgebeelde kleuren slechts een indicatie van de werkelijke kleur. Wol is bovendien een natuurproduct dat onderhevig is aan natuurlijke variaties die van invloed kunnen zijn op de uiteindelijke kleur na een verfbad.

XXXXX